Μίνι σειρές με ελληνικά αριστουργήματα-Μανούσος Μανουσάκης και Νίκος Κουτελιδάκης στην ΕΡΤ

12:12 24/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Διηγήματα που έχουν γράψει κορυφαίοι συγγραφείς και έχουν «γράψει» στις καρδιές αναγνωστών θα πάρουν «ζωή» μέσα από τις καινούργιες παραγωγές που ενέκρινε η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης. Το «άνοιγμα» στη μυθοπλασία που αποφάσισε η ΕΡΤ συνεχίζεται και μάλιστα με σημαντικές υπογραφές, για τέσσερις καινούργιες μίνι σειρές που προγραμματίζεται να βγουν στον αέρα την επόμενη σεζόν.

 

Έτσι λοιπόν έχουν εγκριθεί τρείς σειρές, των τεσσάρων επεισοδίων έκαστη, που θα σκηνοθετήσει ο Μανούσος

Μανουσάκης και βασίζονται σε σπουδαία έργα κορυφαίων ελλήνων συγγραφέων.

Πρόκειται για τα: «Κρίσιμες στιγμές» της Γαλάτειας Καζαντζάκη, «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» του Γιώργου Βιζυηνού και το «Βαρδιάνος στα σπόρκα», το αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με θέμα τη χολέρα του 1865 που έπληξε την Ευρώπη.

 

Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκριθεί ένα ακόμα σπουδαίο διήγημα, το «Αγάπη παράνομη» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη που θα σκηνοθετήσει ο Νίκος Κουτελιδάκης και θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια. 

Επιθυμία της ΕΡΤ είναι να μεταφερθούν στην τηλεόραση κι άλλα σπουδαία διηγήματα ελλήνων συγγραφέων ώστε να απολαύσει και το τηλεοπτικό κοινό τη μαγεία που κρύβεται στις σελίδες τους…!

To άρθρο Μίνι σειρές με ελληνικά αριστουργήματα-Μανούσος Μανουσάκης και Νίκος Κουτελιδάκης στην ΕΡΤ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα