Χανιά | Παραμένουν στους δήμους οι συμβασιούχοι | Η απόφαση για τα ασφαλιστικά

Συζητήθηκαν την Τρίτη οι δυο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) ο Σύλλογος Εργαζομένων στην τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων, που είναι μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εδρεύει στα Χανιά και εκπροσωπείται νόμιμα. Τους εργαζόμενους εκπροσώπησε η δικηγόρος του συλλόγου Αργιέτα Στάθη και η Πρόεδρός του Αθηνά Γιαννουλάκη.

Ο σύλλογος κατέθεσε τις αιτήσεις με σκοπό την προστασία μελών του – συμβασιούχων

με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στον τομέα της καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων του νομού Χανίων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας λήγουν την 31.12.2018, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Χθες Τετάρτη, εκδόθηκαν οι προσωρινές διαταγές του δικαστηρίου, σύμφωνα με τις οποίες υποχρεώνονται όλοι οι Δήμοι του νομού Χανίων να αποδέχονται προσωρινά τις προσφερόμενες υπηρεσίες των εργαζομένων σε έκαστο εκ των Δήμων μέχρι την συζήτηση της αίτησης, εφόσον έως τότε δεν έχει πραγματοποιηθεί η κατάρτιση προσωρινών πινάκων διοριστέων αφενός επί της 3Κ/2018 προκήρυξης του ΑΣΕΠ που αφορά στην κάλυψη των εν λόγω θέσεων για τους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου και Σφακίων και αφετέρου σχετικής προκήρυξης του ΑΣΕΠ που αφορά στην κάλυψη των εν λόγω θέσεων για τους Δήμους Κισσάμου και Καντάνου Σελίνου.

Να σημειωθεί ότι οι Δήμαρχοι των Δήμων Πλατανιά, Σφακίων και Αποκορώνου παρευρέθηκαν οι ίδιοι κατά την συζήτηση της προσωρινής διαταγής, στηρίζοντας την παραμονή των εργαζόμενων στους Δήμους τους. Ομοίως και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι των Δήμων Χανίων και Καντάνου-Σελίνου.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα