Κρήτη | Συνεχίζεται στις 12 Απριλίου η δίκη για το θάνατο του 3χρονου Ντένις

Στις 12 Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη των τεσσάρων παιδιάτρων, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο του 3χρονου Ντένις το Μάιο του 2014.

Χθες, εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο θάνατος του μικρού Διονύση ήταν αδιευκρίνιστος, επισημαίνοντας πως οι εξετάσεις που του έγιναν δεν έδειχναν ότι θα επακολουθούσε η κατάρρευση και τελικά ο θάνατός του.

Αυτό που ακούστηκε και από τις τρεις μάρτυρες, μία ιατροδικαστή, μία παιδίατρο του νοσοκομείου και μία ειδική λοιμωξιολόγο,

είναι πως δεν αποκλείεται να ήταν τελικά ιογενής η λοίμωξη του μικρού και ο ιός να χτύπησε το μυοκάρδιο, με αποτέλεσμα το θάνατο.

Επισημάνθηκε, δε, πως η χορήγηση αντιβίωσης σε τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να προσφέρει κάποια αποτελέσματα, ενώ τονίστηκε από τις γιατρούς πως η προσβολή του μυοκαρδίου από ιό δεν μπορεί να διαγνωστεί εκ των προτέρων.

Σε κάθε περίπτωση, η ιατροδικαστική εξέταση δεν έχει δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του τρίχρονου, ενώ επισημάνθηκε πως για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για προσβολή του μυοκαρδίου έπρεπε να έχουν ληφθεί πολλά δείγματα από την καρδιά, πράγμα που κατά την ιατροδικαστική εξέταση δεν έγινε.

Η διαδικασία ήταν και χθες πολύωρη, καθώς τόσο οι δικαστές και η εισαγγελέας όσο και οι δικηγόροι και των δύο πλευρών, κατηγορουμένων και οικογένειας, με πολλές ερωτήσεις προσπαθούν να σχηματίσουν άποψη για το τι συνέβη και έχασε τόσο άδικα τη ζωή του ο μικρός Ντένις.

Πηγή : goodnet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα