Χανιά | «Ομόρφυναν» το πάρκο στην περιοχή του Φράγκικου – Η οικολογική δράση του ΚΕΘΕΑ | Photos

Τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση οικολογικού περιεχομένου που έλαβε μέρος στο πάρκο στην περιοχή Φράγκικο – Μνημείο Πεσόντων επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη στα Χανιά.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά | Ομόρφυναντου ΚΕΘΕΑ | PhotosΑΡΙΑΔΝΗ στο πλαίσιο ενίσχυσης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης,

της οικολογικής συνείδησης και συμπεριφοράς με τις ομάδες εφήβων, φρόντισαν για την καθαριότητα του γηπέδου μπάσκετ. Σχετικά με τον καλλωπισμό του χώρου, συντήρησαν και έβαψαν τα κάγκελα που βρίσκονται περιμετρικά του χώρου.

Η εν λόγω δράση ξεκίνησε τον Ιούνιο, με επαναλαμβανόμενες εβδομαδιαίες επισκέψεις παρεμβάσεις, με στόχο την κινητοποίηση και τη συμβολή των εφήβων ως ενεργών πολιτών προς την τοπική κοινωνία.

Μέσω της ανάληψης δράσης σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση τόσο των ίδιων όσο και της ευρύτερης κοινωνίας σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Αξίζει να αναφερθεί πως τέτοιου είδους διαδικασίες λειτουργούν ως μέσο θεραπείας και τροφοδοτούν την θεραπευτική πορεία του κάθε ατόμου.

Η δράση δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη στήριξη του Δήμου Χανίων και πιο συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την άδεια παραχώρησης χώρου και της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας για τη δωρεάν παραχώρηση υλικών και λοιπού εξοπλισμού.

Το «Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5035309 είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

zarpanews.gr

The post Χανιά | «Ομόρφυναν» το πάρκο στην περιοχή του Φράγκικου – Η οικολογική δράση του ΚΕΘΕΑ | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα