Πρόεδρος ΕΛΜΕ: Μπορούσαν να προσλάβουν περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς στα Χανιά και δεν το έκαναν

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Γιάννης Κυριακάκης. Ο κ. Κυριακάκης έστρεψε τα βέλη του εναντίον της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, υποστηρίζοντας ότι είχε τη δυνατότητα να προσλάβει μόνιμους εκπαιδευτικούς φέτος το καλοκαίρι, αλλά ζήτησε ελάχιστους, με αποτέλεσμα ακόμα και στο Λασίθι, με πολύ λιγότερα σχολεία,

οι προσλήψεις να είναι περισσότερες, όπως είπε:

“Είχαν να γίνουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών 12 χρόνια αλλά στον νομό μας αυτό δε μας ακούμπησε καθόλου. Στη Δευτεροβάθμια ανέλαβαν τελικά 56 άτομα. Και ο Διευθυντής με το ΠΥΣΔΕ, ζήτησαν ελάχιστους μόνιμους διορισμούς. Για παράδειγμα, δήλωσαν ότι οι ανάγκες μας σε φιλολόγους που είναι η μεγαλύτερη ειδικότητα στα σχολεία, είναι 5 άτομα, τη στιγμή που το Λασίθι με τον μισό πληθυσμό και τα μισά σχολεία δήλωσε 40 άτομα και το Ηράκλειο 80 άτομα. Δεν ξέρω αν είναι ανικανότητα ή σκοπιμότητα, πάντως 25-30 συνάδελφοι αναγκάζονται για δύο τουλάχιστον χρόνια να ξεσπιτωθούν από τα Χανιά επειδή η διεύθυνση δεν ήξερε, ή δεν ήθελε, πάντως δεν μπόρεσε να δώσει σωστά τα κενά.”

Ο κ. Κυριακάκης τόνισε ακόμα πως δεν ζητήθηκαν καθόλου προσλήψεις σε κάποιες ειδικότητες, ενώ τώρα η Διεύθυνση αναγκάζεται να τις καλύπτει με αναπληρωτές:

Ο κ. Κυριακάκης

“Στα Χανιά δεν ζήτησαν κανέναν φυσικό, κανέναν χημικό, κανέναν καθηγητή Αγγλικών ή Γαλλικών, λες και έχουμε πλήρη επάρκεια. Και μετά τη δήλωση των 5 φιλολόγων για μόνιμους, ζήτησε άλλους 29 αναπληρωτές. Αν είχαν δηλώσει, φερ’ ειπείν, 25 εξαρχής, θα μπορούσαν να είχαν πάρει περισσότερους μόνιμους.

Αποτέλεσμα είναι ότι ξεκινάμε τη χρονιά σχεδόν με το ίδιο μόνιμο προσωπικό όπως και πέρσι, γιατί προσλάβαμε 56, αλλά πήραν σύνταξη περίπου 50, άλλοι 4 πήραν μετάταξη, σχεδόν στα ίδια μείναμε συνολικά. Και προ ημερών η διεύθυνση δήλωσε ότι θέλουμε 122 αναπληρωτές γενικής παιδείας και περίπου άλλους τόσους στην ειδική αγωγή. Συν τα κενά του μουσικού σχολείου που είναι περίπου 45 καθηγητές. Αλλά οι πραγματικές ανάγκες θα φανούν όταν ανοίξουν τα σχολεία, όταν εμφανιστούν οι άδειες, οι υπηρεσιακές μεταβολές και ό,τι άλλο έκτακτο μπορεί να συμβεί. Πέρσι είχαμε 400 αναπληρωτές στα Χανιά, φέτος θα είναι 300 με 350.”

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλη Τζανάκη, για να ζητήσει την απάντησή του στα όσα του καταλόγισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων. Ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι το ΠΥΣΔΕ Χανίων είχε ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας την κάλυψη των κενών στις οργανικές θέσεις, όπως αυτά έχουν σταλεί από τα σχολεία του νομού σε σχετικούς πίνακες.

Στην ερώτηση, αν παρόλα αυτά ήταν εφικτό να ζητηθούν περισσότεροι εκπαιδευτικοί από όσες οργανικές θέσεις ήταν κενές, ο κ. Τζανάκης δεν αρνήθηκε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τόνισε όμως ότι ήταν κάτι, στο οποίο το υπουργείο Παιδείας είχε ξεκάθαρα αντιταχθεί και δεν επιθυμούσε.

zarpanews.gr

The post Πρόεδρος ΕΛΜΕ: Μπορούσαν να προσλάβουν περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς στα Χανιά και δεν το έκαναν appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα