Χανιά | Οκτώ διωκόμενοι φοιτητές: “Μας κατηγορούν για εγκλήματα που κάνουν ληστές τραπεζών και προαγωγοί γυναικών” | Video+Photos

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς στις 14:00 ήταν προγραμματισμένο να προσέλθουν για να καταθέσουν οι οκτώ φοιτητές του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα της αρπαγής κατά συναυτουργία σε διακεκριμένη μορφή και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, έπειτα από σχετική μηνυτήρια αναφορά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Οι συγκεντρωμένοι ξεδίπλωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα, ζητώντας

να σταματήσει η δίωξη των συναδέλφων τους.

Οι οκτώ φοιτητές που την περασμένη Παρασκευή είχαν προσέλθει και πάλι στο μέγαρο για να παραλάβουν τη δικογραφία, ζήτησαν και έλαβαν αναβολή για να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης και ένας από τους οκτώ διωκόμενους, Βαγγέλης Πρασόπουλος, δήλωσε ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη:

“Η μέγιστη των ποινών που μπορεί να επιβληθεί είναι η δεκαετής κάθειρξη. Είναι πρωτοφανές, έχει να συμβεί από τη Χούντα. Δεν υπήρξε καμία ομηρία του κοσμήτορα, ήταν παράσταση διαμαρτυρίας”.

“Η μία δίωξη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα”, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσακιρόπουλος, ένας ακόμα από τους οκτώ. “Αυτό αφορά προαγωγούς γυναικών, ληστές τραπεζών και γενικά εγκληματίες που κρατούν ομήρους. Καμία σχέση δεν είχε με μια παράσταση διαμαρτυρίας όπως η δική μας”.

“Πήραμε τη δικογραφία την Παρασκευή. Εμείς θα ζητήσουμε παράταση προκειμένου να προετοιμαστούμε καλύτερα και πιστεύω ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα θα είναι στο πλάι μας”, είπε η Μυρτώ Πασχαλίδη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις ακόμα τριών φοιτητών, της Ιωάννας Στασινού, του Μιχάλη Παπαλιού και του Χάρη Αποστόλου.

Τελικά οι οκτώ φοιτητές έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την επόμενη Τετάρτη. Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις τους:

Συμπαράσταση στους φοιτητές εκδήλωσαν οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση σύμβουλοι, όπως επίσης και εργατικά σωματεία της πόλης, όπως το Σωματείο Επισιτισμού, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Οικοδόμων κ.α. Ο Χαράλαμπος Λουτσέτης και ο Σήφης Αποστολάκης μίλησαν για απόπειρα της κυβέρνησης να βάλει τον λαό στον γύψο και για κατηγορητήριο που πρέπει να αποσυρθεί:

zarpanews.gr

The post Χανιά | Οκτώ| Οκτώ διωκόμενοι φοιτητές: “Μας κατηγορούν για εγκλήματα που κάνουν ληστές τραπεζών και προαγωγοί γυναικών” | Video+Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα