Χανιά | Μια καθηγήτρια για το 1ο Γυμνάσιο – “Γιατί τόσο βιαστική απόφαση;”

ΕπιστολήΧανιά | για το ζήτημα της μετατροπής του 1ου Γυμνασίου Χανίων σε πειραματικό, απέστειλε η κυρία Γεωργία Κωσταριδάκη, καθηγήτρια στο γυμνάσιο, όπου, μεταξύ άλλων, αναρωτιέται γιατί να ληφθεί αυτή η απόφαση τόσο βιαστικά, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι ο σύλλογος γονέων του σχολείου δεν θέλει να εμπλακεί στη συζήτηση για το θέμα η ΕΛΜΕ Χανίων. Επισημαίνει δε, ότι η ΕΛΜΕ διοργανώνει συζήτηση με γονείς για το θέμα, το Σάββατο:

“Το 1ο γυμνάσιο Χανίων μετατρέπεται σε πειραματικό, αναγγέλλει πρώτα ο κύριος Διγαλάκης, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Α. (Ενώ ήδη ο σύλλογος διδασκόντων είχε ψηφίσει αρνητικά για την εξέλιξη αυτή)

Έπειτα ακολουθεί διαδικτυακή συνάντηση του ΔΣ γονέων και κηδεμόνων Χανίων, με τον βουλευτή Χανίων κο Βολουδάκη, όπου ανακοινώνει ότι:


Τέλος, ακολουθεί η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη όπου ανακοινώνει ότι το πρώτο γυμνάσιο Χανίων γίνεται πειραματικό και .

Για εμάς …… χωρίς εμάς

Αναρωτιέμαι λοιπόν. Γιατί οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι θέλουν διακαώς να προχωρήσουν στην μετατροπή σχολείων σε πειραματικά, αγνοώντας τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων; Γιατί πρέπει τόσο βιαστικά σε περίοδο πανδημίας να παρθεί αυτή η απόφαση; Γιατί δεν αναφέρονται πουθενά οι συνέπειες που θα προκύψουν από αυτή την μετατροπή;
Αν πραγματικά κόπτονταν για τους μαθητές όλων των κοινωνικών στρωμάτων, δεν θα δημιουργούσαν σχολεία πολλών ταχυτήτων. Θα μεριμνούσαν για τις τραγικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, που παρουσιάζονται σε κάθε σχολική χρονιά.

Διαχρονικά, θα φρόντιζαν κάθε σχολείο της πόλης να δέχεται τον αριθμό μαθητών που του αναλογεί, σύμφωνα με τις υποδομές του, έτσι ώστε, να μην συνωστίζονται μαθητές σε άλλα σχολεία, με αποτέλεσμα να γίνονται μαθήματα ακόμα και σε προκάτ.

Όλα αυτά, για να γινόμαστε σήμερα δέκτες της απειλής:

Οι καθηγητές παρόλο που προσπάθησαν να καλέσουν όλους τους γονείς σε συζήτηση – ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων παρουσία της ΕΛΜΕ, το ΔΣ γονέων θεώρησε ότι δεν πρέπει να γίνει όλο αυτό διά ζώσης λόγω πανδημίας και αντίθετα καλούν σε διαδικτυακή συνάντηση, μόνο τους καθηγητές με το ΔΣ γονέων, χωρίς να συμπεριλάβουν εκπροσώπους της ΕΛΜΕ και μάλιστα δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμούν την παρουσία της στην συζήτηση.

Δεν είναι μόνο η οργανική μας θέση που χάνεται. Είναι το τί, πραγματικά, σημαίνει πρότυπο /πειραματικό σχολείο για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Τί θα συμβεί με τους νυν μαθητές; Πώς θα στελεχωθεί από τους νέους μαθητές;

Η ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ μαζί με καθηγητές του σχολείου, διοργανώνει συνάντηση με τους γονείς, το Σάββατο 3 Απριλίου, στις 4 το απόγευμα, όπου θα διεξαχθεί διάλογος για τις συνέπειες της μετατροπής σχολείων σε πρότυπα / πειραματικά, και τί μας έχει διδάξει η μετατροπή άλλων σχολείων.

Σαν εκπαιδευτικός με δύο δεκαετίες στις σχολικές τάξεις , απευθύνομαι στους γονείς και όχι μόνο στους εκπροσώπους τους. Τους καλώ να συμμετάσχουν στην εν λόγω συνάντηση , από την στιγμή που η μετατροπή αυτή του σχολείου αφορά και επηρεάζει άμεσα όλους τους μαθητές μας.

Επί χρόνια καθηγήτρια του 1ου γυμνασίου
ΚΩΣΤΑΡΙΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ”

zarpanews.gr

The post Χανιά | Μια καθηγήτρια για το 1ο Γυμνάσιο – “Γιατί τόσο βιαστική απόφαση;” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα