Χανιά | Μέσα στη χρονιά οι υπογραφές για τη νέα γέφυρα του Κερίτη

Μέσα στο 2022 αναμένεται να υπογραφεί το έργο της κατασκευής νέας γέφυρας στον ποταμό Κερίτη στον Πλατανιά Χανίων. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και το έργο ανατίθεται στην «ΙΡΙΔΑΝΟΣ ΑΤΕ» ενώ προχωρά η διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Το έργο ύψους 6,67 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ είναι σε διαγωνιστική διαδικασία με τη μέθοδο της διαπραγμάτευσης.

Το έργο που έχει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και ολοκληρωμένες μελέτες. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι εταιρείες ΥΠΟΔΟΜΗ

ΑΤΕΕ, ΙΡΙΔΑΝΟΣ ΑΤΕ, ΝΕΑΡΧΟΣ ΑΤΕ.

Με το από 03/08/2022 Πρακτικό Αποσφράγισης και Αξιολόγησης Προσφορών και Ελέγχου Δικαιολογητικών κατακύρωσης “προσωρινού αναδόχου” σε Ενιαίο Στάδιο, της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, για την ανάθεση της σύμβασης έργου «Κατασκευή Νέας Γέφυρας επί του ποταμού Κερίτη, στον οικισμό Αλικιανός του Δήμου Πλατανιά της ΠΕ Χανίων», από το οποίο
προκύπτει ότι ο οικονομικός φορέας που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής και προσέφερε την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη (παραδεκτή) προσφορά,μόνο βάσει τιμής με αξιολόγηση μελέτης, είναι η εταιρεία «ΙΡΙΔΑΝΟΣ ΑΤΕ», του οποίου η προσφερόμενη κατ’ αποκοπή δαπάνη εργασιών αντιστοιχεί σε έκπτωση 4,00 % και προκύπτει συνολική κατ’ αποκοπή δαπάνη έργου 5.173.070,97 € (χωρίς ΦΠΑ) επί του προϋπολογισμού.

Πλέον το έργο θα περάσει σε προσυμβατική περίοδο και στόχος είναι να πέσουν οι υπογραφές εντός του 2022. Για το έργο έχει ξεκινήσει ήδη πριν το καλοκαίρι η διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την οικονομία του Νομού Χανίων αλλά και της Κρήτης ευρύτερα, που θα βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα και τις μετακινήσεις των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.
2/3

— Κώστας Καραμανλής (@karamanlis_k) August 24, 2022

Εξίσου σημαντικά, είναι και τα συνοδά έργα και κυρίως τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που θα θωρακίσουν την περιοχή από ακραία φυσικά φαινόμενα.#YpoMe #KostasKaramanlis #Ypodomes #Κρητη #Χανια #Πλατανιας #Κεριτης #ΝΔ #Νεα_Δημοκρατια
3/3

— Κώστας Καραμανλής (@karamanlis_k) August 24, 2022

Το αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου, είναι η κατασκευή νέας γέφυρας επί του ποταμού Κερίτη, περιλαμβανομένων και των συνοδών της οδικών έργων. Αναλυτικά:
1. Γέφυρα
2. Συγκοινωνιακά
3. Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης ανάντη και κατάντη της γέφυρας.
4. Έργα ηλεκτροφωτισμού Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση, η γέφυρα έχει συνολικό μήκος 85,10m (μεταξύ των αρμών συστολοδιαστολής), με 3 επί μέρους ανοίγματα (υποχρεωτικά για υδραυλικούς λόγους) 27,30m – 28,25m – 27,30m.

Το συνολικό πλάτος του καταστρώματος ανέρχεται σε 14,50m (9,50m οδόστρωμα και 2 πεζοδρόμια των 2,50m). Όσον αφορά στους όρους χρηματοδότησης, όπως αναφέρει η απόφαση «ο δικαιούχος υποχρεούται να τηρήσει τους όρους της απόφασης ένταξης και να υλοποιήσει την πράξη, σύμφωνα με τους όρους και τον χρονικό προγραμματισμό αυτής, καθώς και να τηρήσει τις υποχρεώσεις που προβλέπονται.

ypodomes.com

The post Χανιά | Μέσα| Μέσα στη χρονιά οι υπογραφές για τη νέα γέφυρα του Κερίτη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Μέσα, Κερίτη,chania | mesa, keriti