Χανιά | “Μεγάλη και παντελής κατάρρευση” – Στοιχεία για το δημογραφικό πρόβλημα θα δώσουν στο “Μίκης Θεοδωράκης” | Video

Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 18:00, στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και της μείωσης του πληθυσμού στην Ελλάδα θα αναλυθεί από ειδικούς επιστήμονες, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η δραματική, απ’ ό,τι φαίνεται, κατάσταση στη δημογραφία της Ελλάδας. Το πρωί της Παρασκευής, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Χανίων:

“Το δημογραφικό

πρόβλημα στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο κι από το οικονομικό. Όταν δεν  υπάρχουν παιδιά, δεν υπάρχει και οικονομία. Το 1961 οι άνω των 65 ετών ήταν το 8,3% του πληθυσμού και οι κάτω των 14 ήταν το 26,2%. Το 2020, οι άνω των 65 ήταν 22,3% και οι κάτω των 14, 14%. Αυτή τη στιγμή οι γέροι είμαστε περισσότεροι από ό,τι τα παιδιά“, δήλωσε η Σούλα Βακουφτσή, Γ.Γ. Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλαδος. “Έχουμε πάρει όλοι φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά για φανταστείτε μια πολυμελή οικογένεια, πώς θα ανταποκριθεί σε αυτό, ενώ έχει εξαρχής μεγάλα έξοδα. Τα επιδόματα που δίνουν στην Ελλάδα είναι τα πιο φτωχά, για ένα παιδί δινουν 70,44 ευρώ, ενώ το Βέλγιο δίνει 840 ευρώ και στη Μ. Βρετανία 1236. Οι κυβερνήσεις μας δεν θέλουν να δουν το θέμα του δημογραφικού και δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος”, προσέθεσε.

“Τα τελευταία στοιχεία που θα αν αναλυθούν στην ημερίδα δείχνουν μεγάλη και παντελή κατάρρευση“, δήλωσε η Μαίρη Χελιουδάκη, πρόεδρος του συλλόγου Τριτέκνων Χανίων. “Έχουμε 250.000 οικογένειες τριτέκνων που είναι οι στυλοβάτες, μαζί με τις πολυμελείς οικογένειες, του πληθυσμού της χώρας. Καλούμε όλο τον κόσμο να παραβρεθεί στην ημερίδα, όπου θα αναδείξουμε το πρόβλημα αυτό. Δεν επιθυμούμε μια χώρα γερόντων. Ας γίνουν ενέργειες τώρα, για να αναστρέψουμε την κατάρρευση”, είπε ακόμα.

“Οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η πολιτεία οφείλουν, αντί να αναλύουν και να διαπιστώνουν ότι υπάρχει υπογεννητικότητα,  να παίρνουν μέτρα τώρα. Και για γίνει αυτό, ημερίδες σαν αυτή δίνουν το στίγμα για να αναγκάσουμε να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει“, ανέφερε η εντεταλμένη σύμβουλος Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Σοφία Μαλανδράκη.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, κάλεσε τους Χανιώτες να παρακολουθήσουν την ημερίδα. “Γεγονός και αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα πάσχει από υπογεννητικότητα. Είναι απειλή για τη χώρα μας”, ανέφερε.

Η ημερίδα έχει τίτλο “Το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα και τρόποι αντιμετώπισής του” και συνδιοργανωτές είναι η Π.Ε. Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος και ο σύλλογος Τριτέκνων Χανίων.

Δείτε δηλώσεις:

zarpanews.gr

The post Χανιά | “Μεγάλη| “Μεγάλη και παντελής κατάρρευση” – Στοιχεία για το δημογραφικό πρόβλημα θα δώσουν στο “Μίκης Θεοδωράκης” | Video| Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | “Μεγάλη, ” – Στοιχεία, “Μίκης Θεοδωράκης” | Video,chania | “megali, ” – stoicheia, “mikis theodorakis” | Video