Χανιά | Με μεγάλη συμμετοχή το σκακιστικό πρωτάθλημα αλληλεγγύης στον Πλατανιά | Photos

ΠάνωΧανιά | από 90 άτομα ανταποκρίθηκαν στο φιλανθρωπικό σκακιστικό κάλεσμα του Δήμου Πλατανιά | Photosκαι του ΝΠΔΔ Δήμου Πλατανιά σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ, Α.Π.Ο. ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ¨ και την Π.Ε. Χανίων και αγωνίστηκαν σε ένα πρωτάθλημα που διεξήχθη για κοινωνικούς σκοπούς.

Σε ένα πρωτάθλημα που ίσως κάνει καλύτερους τους Ορίζοντες κάποιων παιδιών, αλλά πάνω απ’ όλα κάνει στους ίδιους τους αγωνιζόμενους που μαθαίνουν από πολύ μικροί να συμμετέχουν

και να καλλιεργούν αισθήματα αλληλεγγύης στις καρδιές τους! Και όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στην κοινωνία μας όπου η οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού κυριαρχεί στα μάτια της νεολαίας μας, είναι υποχρέωσή μας να αντισταθούμε και να προσφέρουμε λύσεις εξωστρέφειας και κοινωνικότητας. Λύσεις που ο Δήμος Πλατανιά μαζί με το ΝΠΔΔ Δήμου Πλατανιά και την Πρόεδρό της κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη προσφέρουν μέσα από οργανωμένα σκακιστικά μαθήματα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου εδώ και 11 χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ κ. Σπυριδάκης Γιάννης αναφέρθηκε την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος μέσα από ένα άθλημα που καλλιεργεί τη σκέψη να δίνει δημιουργικά ερεθίσματα στα παιδιά.

Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμο Πλατανιά και την Π.Ε. Χανίων για την άψογη συνεργασία που υπάρχει.

Στις απονομές προσφέρθηκε αναμνηστική πλακέτα από την κ. Μαλανδράκη Σοφία στον πρόεδρο της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ για τη συμμετοχή του συλλόγου στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Να τονίσουμε την άριστη φιλοξενία που πρόσφερε ο Σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδων και ο Πολιτιστικός σύλλογος Σπηλιάς με τα κεράσματα που είχαν προς όλους τους συμμετέχοντες. Τα χρήματα όλα που μαζεύτηκαν από τα παράβολα των αγώνων προσφέρθηκαν από τα ίδια τα παιδιά προς τον σύλλογο εθελοντικής προσφοράς ¨ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ¨.

Στο αγωνιστικό μέρος οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε πέντε ομίλους ανάλογα με το
επίπεδό τους και την ηλικία τους και οι νικητές βραβεύτηκαν με κύπελλα και μετάλλια.
Ξεκινάμε με τον όμιλο προχωρημένων αθλητών όπου την πρώτη θέση κατέκτησε ο Γιώργος Σχετάκης, 2 ος ήταν ο Κουρουπάκης Οδυσσέας και στην 3 η θέση ισοβάθμησαν ο Γιάννης Ουζουνστεφανής, ο Δημήτρης Κουβεδάκης και ο Διακολουκάς Θεοδόσης.

Στα κορίτσια την 1 η θέση κατέκτησε η Τσαφαράκη Κατερίνα και την 2 η θέση κατέκτησε η Όλγα Βολάνη.

Στον 2 ο όμιλο την 1 η θέση κατέκτησε ο Γκούβρας Κωνσταντίνος, 2 ος ο Διονύσης Μαργαρώνης και 3 ος ο Κοκογιαννάκης Ραφαήλ και ο Γούσιος Κοσμάς. Στα κορίτσια την 1 η θέση κατέκτησε η Αντελίνα Καντεράκη, 2 η η Φωτεινάκη Αργυρώ και 3 η ήταν η Μπαγετάκου Χρύσα και η Αγοραστάκη Μαρία.

Στον όμιλο για παιδιά που παρακολουθούν προγράμματα σε σχολεία την 1 η θέση πήρε ο Μπιτσάκης Αντώνης 3 ο , 1 ος από τον Δήμο Πλατανιά ο Μάνος Μακαρώνας Βουκολιές, 2 ος ο Πρέντι Μάρκος Βουκολιές και στην 3 η θέση ισοβάθμησαν ο Τζιρτζιλάκης Αναστάσης Ταυρωνίτη, Γουβεράκης Αναστάσης Ταυρωνίτη, Μάρκου Κρίστι Βουκολιές, Σχετάκης Ηρακλής 10 ο , και Τζαλάρη Αιμίλιος Πλατανιάς. Στα  κορίτσια την 1 η θέση κατέκτησε η Μελετάκη Ζαχαρένια Πλατανιάς, 2 η η Νικηφοράκη Αλεξία Ταυρωνίτη και 3 η η Κουτουλάκη Δήμητρα Βουκολιές. Στα παιδιά έως Β΄ δημοτικού την 1 η θέση κατέκτησε ο Γιάννης Ηλιάκης Ταυρωνίτης 2 η η Μελετάκη Εμμανουηλία Πλατανιά και 3 η η Σαββάκη Μαρία Πλατανιάς.

Στον 4 ο όμιλο για παιδιά Νηπίων και Α΄ δημοτικού την 1 η θέση κατέκτησε στα κορίτσια η Ραφαέλλα Κουβεδάκη, 2 η η Λούπη Μαρία, και 3 η η Καραγιαννάκη Βασιλική. Στα αγόρια την 1 η θέση κατέκτησε ο Γιώργος Πιαγκαλάκης, 2 ος ο Γιώργος Φωτεινάκης και στην 3 η θέση ισοβάθμησαν ο Στέλιος Σταματάκης, Νικόλας Ουζουνστεφανής, Τουρνάς Γιάννης και Μιχελάκης Αλέξανδρος. Στα Νήπια την πρώτη θέση κατέκτησε ο Γιώργος Φραγκάκης, 2 ος ο Ψαράκης Κυριάκος και 3 ος ο Αγοραστάκης Λευτέρης. Να τονίσουμε και τη συμμετοχή του Βασίλη Βολάνη και του Μπαριωτάκη Χρήστου που ήταν μόλις προνηπίων!

Πολύ μεγάλη συμμετοχή υπήρχε και στην κατηγορία ενηλίκων όπου την 1 η θέση κατέκτησε ο Στέλιος Τσαφαράκης, 2 ος ο Αβντιάι Αφρίμ και στην 3 η θέση ισοβάθμησαν ο Ματθαίος Μακαρώνας και ο Μπουχαράς Παντελής. Στις γυναίκες την 1 η θέση κατέκτησε η Πλατανίδου Ιωάννα, 2 η η Χαλούμι Μαρία και στην 3 η θέση ισοβάθμησαν η Καντάρα Μαρία και η Δανδάλη Βέτα

zarpanews.gr

The post Χανιά | Με μεγάλη συμμετοχή το σκακιστικό πρωτάθλημα αλληλεγγύης στον Πλατανιά | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα