Χανιά | Μαθήτρια του Μουσικού σχολείου η 14χρονη που βίωσε το επεισόδιο με τους Αμερικάνους στο ξενοδοχείο

Ο σύλλογος γονέων του Μουσικού σχολείου Χανίων αναφέρεται στο περιστατικό που βίωσε η 14χρονη μαθήτρια, τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν Αμερικάνοι μπήκαν σε λάθος δωμάτιο ξενοδοχείου (δείτε εδώ και εδώ).

Αναλυτικά τα όσα επισημαίνουν παρακάτω:

«Μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Χανίων ήταν η 14χρονη που γλίτωσε παρά τρίχα το βιασμό, όταν χθες το βράδι τρεις μεθυσμένοι Αμερικάνοι εισέβαλαν στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πατέρας της (που βρέθηκε για λίγες μέρες στην πόλη προκειμένου να δει τα παιδιά του) και

τον οποίο το κορίτσι είχε πάει να επισκεφθεί μαζί με τον αδερφό της. Το κορίτσι ευτυχώς, αντί να πανικοβληθεί κλειδώθηκε στο μπάνιο και τηλεφώνησε στους γονείς της, έτσι το περιστατικό έληξε με τους δύο από τους τρεις δράστες να περνούν αυτόφωρο.

Όπως ενημερωθήκαμε από τους γονείς του κοριτσιού η εισαγγελέας άφησε ελεύθερους τους δράστες χωρίς καν να διαβάσει τη δικογραφία, αφού, σύμφωνα με την ίδια, αρκέστηκε στην αναφορά του αξιωματικού υπηρεσίας.

Τις τελευταίες μέρες, δεν είναι λίγα τα παράπονα από παιδιά τάξεων του Λυκείου του Σχολείου μας ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην πόλη βραδινές ώρες καθώς τρομοκρατούνται από τη θρασύτατη και αλαζονική συμπεριφορά των συνήθως μεθυσμένων Αμερικανών στρατιωτικών, οι οποίοι εξάλλου έρχονται από μια χώρα με πολύ υψηλή εγκληματικότητα.

Ως Σύλλογος Γονέων, θεωρούμε χρέος μας να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια της 14χρονης μαθήτριας του σχολείου μας. Σαν γονείς, οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των παιδιών μας να νιώθουν ασφάλεια στην πόλη που ζουν. Σαν πολίτες, μας εξοργίζει ο τρόπος αντιμετώπισης του περιστατικού τόσο από την Αστυνομία όσο και από την Δικαιοσύνη και η προσπάθεια υποβάθμισής του, γεγονός που οδήγησε στην απελευθέρωση των συλληφθέντων χωρίς καν να προσαχθούν σε δίκη. Μπορούμε να διανοηθούμε τί τροπή θα είχε πάρει το περιστατικό αν η 14χρονη δεν είχε αντιδράσει με ψυχραιμία κι αν οι γονείς της δεν έδειχναν γρήγορα αντανακλαστικά;

Οι επισκέπτες σ’ αυτήν την πόλη πρέπει να τηρούν τους ίδιους νόμους με τους ντόπιους, είτε είναι τουρίστες, είτε νατοϊκοί φιλοξενούμενοι. Αντίθετα, δεκαετίες τώρα βλέπουμε την παραβατικότητα που επιδεικνύουν στην πόλη μας οι τελευταίοι να κουκουλώνονται από τις τοπικές αρχές και οι δράστες να φυγαδεύονται άρον άρον στη βάση τους.

Αναρωτιόμαστε, αυτή η στάση τι παράδειγμα δίνει στη μαθητική κοινότητα της πόλης;

Τι αίσθηση ασφάλειας δημιουργεί σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες αυτής της πόλης;

Μήπως η στάση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών δημιουργεί πολίτες δυο ταχυτήτων, όπου κάποιοι διατηρούν ασυλία όσο ειδεχθείς και παράνομες και εάν ειναι οι πράξεις τους, και σε άλλους εξαντλείται η αυστηρότητα των πονών;

Αναρωτιόμαστε τελικά, εάν κάποιοι είναι υπεράνω του νόμου στα Χανιά, μήπως τελικά πρέπει κι εμείς οι Χανιώτες να διαφυλάξουμε την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας με τα δικά μας, διαθέσιμα…μέσα;»

zarpanews.gr

The post Χανιά | Μαθήτρια| Μαθήτρια του Μουσικού σχολείου η 14χρονη που βίωσε το επεισόδιο με τους Αμερικάνους στο ξενοδοχείο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Μαθήτρια, Μουσικού, 14χρονη, Αμερικάνους,chania | mathitria, mousikou, 14chroni, amerikanous