Χανιά | Καθηγητής συστήνει να κοπούν δέντρα στον Δημοτικό Κήπο – Τι του απάντησε ο Σημανδηράκης | Video

Στον Δημοτικό Κήπο Χανίων βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο φυτολόγος – δασοπαθολόγος Παναγιώτης Τσοπέλας, με σκοπό να εξετάσει τα δέντρα και να προχωρήσει σε συστάσεις προς τον Δήμο Χανίων, για το είδος των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στα δέντρα του κήπου, στο πλαίσιο της ανάπλασης. Ο καθηγητής, μιλώντας στα ΜΜΕ, επισήμανε ότι τα δέντρα φαίνονται, με μια πρώτη ματιά, υγιή, τόνισε όμως ότι κάποια από αυτά θα πρέπει να κοπούν εντελώς γιατί είναι επικίνδυνα να πέσουν.

Ο

κ. Τσοπέλας υπέδειξε πεύκα που ζήτησε να κοπούν, γιατί, όπως είπε, μπορούν να σπάσουν ανά πάσα στιγμή, όχι επειδή είναι άρρωστα, αλλά επειδή, όπως είπε, το ξύλο του δέντρου είναι τέτοιο που μπορεί να σπάσει ακόμα και χωρίς να φυσάει ισχυρός άνεμος.

Επίσης, πρότεινε να κοπεί η κουκουναριά που βρίσκεται στη γωνία του Κήπου, στη συμβολή των οδών Τζανακάκη και Πλουμιδάκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τονισε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται επιστημονικός έλεγχος στα δέντρα του Δημοτικού Κήπου, έδειξε όμως αρνητικός στο ενδεχόμενο να πρέπει να κοπούν δέντρα.

“Κατεύθυνση του Δήμου είναι να εξαντλήσουμε τα περιθώρια για την υγεία των δέντρων με κλαδέματα ή οποιονδήποτε άλλον τρόπο μας υποδείξουν οι αρμόδιοι γεωπόνοι. Δεν είναι στις επιθυμίες μας η κοπή και απομάκρυνση δέντρων, αυτό γίνεται και θα γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που το δέντρο εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και μόνο τότε”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι η ανάπλαση του Κήπου θα οδηγήσει σε μεταφορά των ζώων που βρίσκονται εκεί σε άλλο χώρο. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Μιχάλης Τσουπάκης, δήλωσε ότι ήδη γίνονται ενέργειες για να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος όπου και θα μεταφερθουν, λαμβάνοντας υπόψη όμως, ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην άγρια φύση.

Δείτε τις δηλώσεις και φωτογραφίες:

Ο κ. Τσοπέλας και στο βάθος ένα από τα δέντρα που ζήτησε να κοπούν

zarpanews.gr

The post Χανιά | Καθηγητής| Καθηγητής συστήνει να κοπούν δέντρα στον Δημοτικό Κήπο – Τι του απάντησε ο Σημανδηράκης | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα