Χανιά | Ημέρα εορτασμού της Ελληνικής Αστυνομίας – Αξιέπαινος ο καθημερινός και σκληρός αγώνα των σωμάτων | Video + Photos

| Video + Photos

H 20η Οκτωβρίου είναι η ημέρα εορτασμού του μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, ημέρα που η πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το σώμα, για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, το πρωί της Πέμπτης.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, “η σημερινή μέρα

είναι μια ευκαιρία να εκπέμψουμε ένα μήνυμα προς την κοινωνία”.

Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε ότι η ελληνική αστυνομία είναι παρούσα σε όλες τις προκλήσεις της νέας εποχής, πιο οργανωμένη και ανανεωμένη από ποτέ. «Δεν νοείται κράτος δικαίου και ελεύθερη άσκηση δικαιωμάτων, υπό το καθεστώς της βίας και του εγκλήματος. Η άμεση και έγκαιρη ανταπόκριση του προσωπικού, ανεξαρτήτως συνθηκών, η προληπτική αστυνόμευση, η εξιχνίαση εκατοντάδων εγκλημάτων κάθε χρόνο και η αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφών εγκλημάτων συμβάλουν στην διαμόρφωση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος. Την ημέρα αυτή δεν ξεχνάμε τους αστυνομικούς που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας και τους απόστρατους» τόνισε ο κ. Σκούμας.



Στη συνέχεια, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Γιώργος Λυμπινάκης, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και, αναφερόμενος στον Άγιο Αρτέμιο ο οποίος θυσιάστηκε για να υπερασπιστεί τη ζωή και τα συμφέροντα των χριστιανών, τόνισε πως αποτελεί παράδειγμα προς όλους εμάς, ώστε να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό.



Ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Γιώργος Μαστραντωνάκης, μίλησε για την αξία και την σημασία της σημερινής ημέρας που έχει για το σώμα, ευχήθηκε χρόνια πολλά στα αστυνομικά σώματα και υγεία σε όλο τον κόσμο.



«Θέλω μέσα από την ψυχή μου να ευχηθώ σε όλους του συναδέλφους μου χρόνια πολλά, να έχουμε υγεία και καλές βάρδιες. Όπως πάμε στην δουλειά, έτσι υγιείς να γυρνάμε και στα σπίτια μας. Να συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο που μας έχει προστάξει η κοινωνία» είπε ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης.



Mε την σειρά του, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισήμανε πως σήμερα είναι παρόντες όλοι οι τοπικοί φορείς και η τοπική αυτοδιοίκηση, για να δείξουν υποστήριξη στο σπουδαίο έργο τους. «Για να μπορέσουμε εμείς να λειτουργήσουμε σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο, με κανόνες, ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει να σχεδιάσουμε τις δικές μας ζωές, με ασφάλεια» τόνισε ο δήμαρχος.



Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ευχαρίστησε τους αστυνομικούς, που πολλές φορές, όπως είπε, κινδύνεψαν για την ζωή τους, για να φροντίσουν την δική μας. «Σε ένα κράτος, χωρίς αστυνομία, όσο καλή πρόθεση και να υπάρχει, δε μπορεί να υπάρξει ούτε δημοκρατία, ούτε ειρήνη, ούτε ευημερία» δήλωσε ο κ. Καλογερής.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Ημέρα| Ημέρα εορτασμού της Ελληνικής Αστυνομίας – Αξιέπαινος ο καθημερινός και σκληρός αγώνα των σωμάτων | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα