Χανιά | Απεργία υγειονομικών: “Τελειώνετε με τις αναστολές εργασίας – Να φύγουν οι εργολάβοι από το νοσοκομείο” | Video

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου Χανίων πραγματοποίησαν την Πέμπτη υγειονομικοί, συμμετέχοτνας στην πανυγειονομική απεργία που προκήρυξαν ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ. Οι εργαζόμενοι εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στις αναστολές εργασίας που ακόμα ισχύουν για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς, ενώ εξέθεσαν και άλλα αιτήματα.

Κυριακή Λιγοψυχάκη, εκπρόσωπος υγειονομικών σε αναστολή:

“Από

τον προηγούμενο αιώνα η ιατρική βασίζεται σε αποδείξεις. Αιτούμαστε να μας απαντήσουν, βάσει ποιου τεκμηρίου αποτελούμε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Έχουμε κάνει το ερώτημα αυτό στο επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου, στον Ιατρικό Σύλλογο, στο υπουργείο Υγείας, στην επιτροπή εμβολιασμών. Ο μόνος που απάντησε ήταν το επιστημονικό συμβούλιο που μας είπε ότι θα πρέπει να μας απαντήσει το υπουργείο. Χθες τηλεφωνικά μας ενημέρωσε η επιτροπή εμβολιασμών ότι έχει στείλει τα στοιχεία στο ΣτΕ, ενώ το ΣτΕ γράφει ότι τρεις φορές τα ζήτησαν και δεν τα έλαβαν. Θέλουμε τεκμηριωμένη απάντηση στο ερώτημά μας και λέμε ότι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι ότι δεν επιστρέφουμε στην υπηρεσία μας”.

Σοφία Γιαννουσάκη, γραμματέας συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Χανίων:

“Τα αιτήματα είναι πάγια, άρση αναστολών εργασίας. Είναι άτοπο οι άνθρωποι να βρίσκονται εκτός νοσοκομείου. Επίσης η μονιμοποίηση των συμβασιούχων,  η αύξηση των μισθών μας, η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και το να φύγουν οι εργολάβοι από το νοσοκομείο. Και χρειαζόμαστε προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες”.

Αντωνης Καζούλης, νοσηλευτής ψυχιατρείου Χανίων:

“Στα οικοτροφεία στον Καλαθά και τη Χονολουλού δεν υπάρχουν υποδομές, δεν υπάρχουν ασθενοφόρα για να μεταφερθούν οι ασθενείς στο νοσοκομείο και χρειάζεται να παίρνουν ταξί. Υπάρχει φοβερή έλλειψη προσωπικού.”

Σήφης Αποστολάκης, πρόεδρος σωματείου Επισιτισμού Χανίων:

“Στηρίζουμε την απεργιά των γιατρών και των νοσηλευτών. Δεν θέλουμε να μετατραπεί το νοσοκομείο σε επιχείρηση και καλούμε το απόγευμα στις 18:00 στην Αγορά να διαδηλώσουμε δίπλα τους.

Μανώλης Ξανθουδάκης, πρόεδρος συνδικάτου οικοδόμων Χανίων

“Είμαστε στο πλευρό των υγειονομικών, ενάντια στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, αλλά και ενάντια στην προσπάθεια λασπολόγησής τους”.

The post Χανιά | Απεργία| Απεργία υγειονομικών: “Τελειώνετε με τις αναστολές εργασίας – Να φύγουν οι εργολάβοι από το νοσοκομείο” | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα