Χανιά | Η απάντηση του Βάμβουκα στο zarpanews.gr για το φάουλ με τα Ταμπαρκαριά

Απάντηση στο δημοσίευμα του zarpanews.gr για την υπόθεση των κτηρίων που πρόκειται να κριθούν ως διατηρητέα στα Ταμπακαριά (δείτε ΕΔΩ) απέστειλε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Η απάντηση

Σε απάντηση του δημοσιεύματος, που αναρτήθηκε σήμερα, Κυριακή 11/6/2017, στο ειδησεογραφικό σας portal, με τίτλο: «Το φάουλ του Βάμβουκα να μην γίνει πέναλτι» δίνονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα.

«Τα “φάουλ”, που μου καταλογίζετε

είναι ανύπαρκτα. Η διαδικασία για την κήρυξη ως διατηρητέων των κτηριακών συμπλεγμάτων των Ταμπακαριών είχε ξεκινήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων το 2007 και για τις δύο περιοχές, της οδού Βιβιλάκη και της Αγίας Κυριακής, αλλά το 2014 προχώρησε η κήρυξη ως διατηρητέων μόνο των κτηρίων της οδού Βιβιλάκη και ήταν σωστό, όπως αναφέρει η έκθεση του Υπουργείου, να προχωρήσει και στην Αγία Κυριακή, διότι εκτός των άλλων τα κτήρια καταρρέουν.

Η επιστολή μου προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την προώθηση της διαδικασίας κήρυξης και χρήσης των 22 κτηρίων των βυρσοδεψείων στην περιοχή Αγ. Κυριακής Χαλέπας, είναι προϊόν των κοινών συμπερασμάτων, στα οποία κατέληξαν μετά από συνεργασία οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου, τα οποία εξέφρασα δια της επιστολής μου, όπως μου ζητήθηκε.

Σε καμία περίπτωση η επιστολή μου αυτή δεν αποτελεί απόφαση Δημάρχου, ούτε έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για την απόφαση, που θα εκδοθεί από τον αρμόδιο Υπουργό.
Τα κοινά αυτά συμπεράσματα, τα οποία υιοθετεί η αιτιολογική έκθεση του Υπουργείου, βασίζονται στο ΦΕΚ, που περιγράφει τις χρήσεις για τα αντίστοιχα Ταμπακαριά της οδού Βιβιλάκη, ενώ αναφέρει επιπλέον, ότι πρέπει να είναι επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης και προβλέπει τη δυνατότητα ίδρυσης Μουσείου.

Το ίδιον όφελος, το οποίο υπονοείτε για τον Δήμαρχο, που έχει εκεί μία ιδιοκτησία από το 2007, ας αναλογισθείτε εσείς και οι αναγνώστες σας, εάν θα μπορούσε να προκύψει:
α) από τη σύμφωνη γνώμη μου να ισχύσουν για την Αγ. Κυριακή οι χρήσεις, που προβλέπει η απόφαση του Υπουργού για τα αντίστοιχα κτήρια της οδού Βιβιλάκη,
β) από την πρόβλεψη για λειτουργία μόνον επιχειρήσεων χαμηλής όχλησης,
γ) από τη δυνατότητα ίδρυσης Μουσείου βυρσοδεψίας.

Άλλωστε, η αιτιολογική έκθεση έχει αποσταλεί σε όλους τους νόμιμα ενδιαφερόμενους από τις Υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τις ενστάσεις και τις απόψεις τους, όπως ο Νόμος ορίζει.

Μετά από μία δεκαετία, ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για την προώθηση ενός αναπτυξιακού έργου επί της θητείας μου και θεωρώ ότι η κοινή λογική επιτάσσει αυτή η διαδικασία να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί».

Σχόλιο zarpanews.gr

Συνοψίζοντας, ο Δήμαρχος βλέπει να του καταλογίζουμε ανύπαρκτα φάουλ και να μην θέλουμε να προχωρήσει το έργο!

Περισσότερη σημασία έχει όμως το τι δεν βλέπει. Πρώτον, δεν βλέπει τον λόγο, οι αποφάσεις για της χρήσεις γης σε μια περιοχή, να περνούν από Δημοτικά Συμβούλια εφόσον υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών.

Δεύτερον, δεν βλέπει πως μπορεί να έχει ίδιο όφελος, ένας Δήμαρχος – ιδιοκτήτης που προωθεί με αποφάσεις του ως Δήμαρχος την εμπορική αξιοποίηση μιας περιοχής όπου έχει ακίνητο.

Από την πλευρά μας, του προτείνουμε να «αλλάξει γυαλιά».

Ακολουθούν οι 17 ιδιοκτησίες της περιοχής:

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα