Το Κυπριακό στην ατζέντα του ΠτΔ με τον Πρόεδρο Λιβάνου

Οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα, οι σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα στις 11.00 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, στη Βηρυτό, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης, που πραγματοποιεί στη χώρα.

Στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ

και ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα εργασίας, που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος του Λιβάνου.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Μαρωνιτών Μπεχάρα Μπούτρος Ράι.

Αύριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Μέγα Μουφτή του Λιβάνου, Σεΐχη Αμπντέλ Λατίφ Ντεριάν. Αργότερα, ο Πρόεδρος θα μεταβεί στην πλατεία Μαρτύρων όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου, Ναμπίχ Μπερί. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας, Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας και Πάσης Ανατολής Iωάννη. Αύριο το βράδυ θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι.

Την Τετάρτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Αρμενίων Αράμ, και ακολούθως θα προσφωνήσει το επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Λιβάνου το οποίο συνδιοργανώνουν τα Εμπορικά Επιμελητήρια των δύο χωρών

Keywords
Τυχαία Θέματα