Χανιά | Γιόρτασαν την επέτειο για τα 121 χρόνια από τη Μάχη του Πύργου Βουκολιών | Photos

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Ι.Μ.Κισσάμου & Σελίνου , την Εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της Τοπικής Κοινότητας Βουκολιών, εόρτασαν σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου την επέτειο των 121 χρόνων της Μάχης του Πύργου Βουκολιών.
Μια σημαντική στιγμή της τοπικής ιστορίας καθώς η έκβαση της μάχης αυτής, ήταν καθοριστική για την μετέπειτα απελευθέρωση της Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , στο χαιρετισμό του πέρα της αναφοράς του για τη σημασία της Μάχης , πρόσθεσε ότι “….ο Δήμος μας συνειδητά αναδεικνύει στιγμές της Τοπικής ιστορίας, σε όλο το εύρος του, προκειμένου να λειτουργεί ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η τοπική αυτή εορτή διοργανώνεται από κοινού με την Εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής….”.
Αναφορά στα γεγονότα της νικηφόρας Μάχης των Βουκολιών έκανε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ. Ιωάννης Γιακουμάκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης, κ.Ιωάννης Μαλακωνάκης & κ.Νικόλαος Δασκαλάκης,ο εντεταλμένος Περ/κος Σύμβουλος κ.Αναστάσιος Κουρουπάκης ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ο Διοικητής του ΑΤ Βουκολιών Γεώργιος Λιάκος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΧ κ.Χρήστος Τσοντάκης, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της σχολικής κοινότητας της ΔΕ Βουκολιών, εκπρόσωποι των συλλόγων, φορέων και κάτοικοι της περιοχής.

zarpanews.gr

Keywords