Χανιά | Φωτοβολταϊκά 1 MW στη σκεπή της ΕΤΑΝΑΠ – Από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε η επένδυση ενεργειακής αναβάθμισης αξίας 500.000.€ στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της ΕΤΑΝΑΠ ΑΕ– SAMARIA σε συνεργασία με την εταιρεία Prime Energy A.E με έδρα στα Χανιά.

Η Κρητική βιομηχανία εμφιάλωσης του γνωστού νερού SAMARIA με το βλέμμα στραμμένο στη μείωση του περιβαλλοντολογικού της αποτυπώματος εγκατέστησε στη βιομηχανική μονάδα που λειτουργεί στον Στύλο Αποκόρωνα

2.064 φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 928,80 KW και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συνδεδεμένες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων net metering στην Κρήτη.

To συγκεκριμένο έργο αποτελεί συνέχεια της πρώτης επένδυσης της εταιρείας η οποία πραγματοποιήθηκε το 2010 με την εγκατάσταση δύο φωτοβολταϊκών ισχύος 80 kW.

Τα νέα φωτοβολταϊκά θα καλύψουν το 35-40% της ετήσιας ανάγκης της Κρητικής βιομηχανίας σε κατανάλωση ρεύματος και θα μειώσει την απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον κατά 386 τόνους σε ετήσια βάση.Αναφορικά με τη νέα επένδυση ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Μανώλης Αποστολάκης δήλωσε σχετικά:

H ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον, αποτελεί για την εταιρεία μας ένα από τα θέματα που έχει υψηλή προτεραιότητα στο στρατηγικό μας σχεδιασμό.

Σε ό,τι αφορά στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος πιστεύαμε πάντοτε ότι η βιομηχανία οφείλει να προχωρεί σε ενέργειες μείωσης του περιβαλλοντολογικού της αποτυπώματος συμβάλλοντας έτσι στην παράδοση ενός καθαρού πλανήτη στις επόμενες γενιές. Η νέα επένδυση της ΕΤΑΝΑΠ AE- SAMARIA σηματοδοτεί αυτό ακριβώς το πιστεύω μας και ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την εταιρική μας στρατηγική σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η ολοκλήρωση του έργου δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά του ΔΕΔΔΗΕ Χανίων και της εταιρείας Prime Energy ΑΕ.

Σχετικά με την ΕΤΑΝΑΠ AE – SAMARIA

Αποτελεί μία από τις παλαιότερες βιομηχανίες εμφιάλωσης νερού στη χώρα. Με λειτουργία πλέον των 45 ετών συγκεντρώνει υψηλό βαθμό τεχνογνωσίας στον κλάδο εμφιάλωσης νερού. Τα προϊόντα της κάτω από την εμπορική επωνυμία SAMARIA παράγονται με αυστηρές διαδικασίες ποιότητας οι οποίες πιστοποιούνται από διεθνείς και αναγνωρισμένους οργανισμούς. Διαθέτει πιστοποιήσεις ISO 9001:2015, ISO 22000:2018, HACCP & BRCS. Η παραγωγική της δυναμική αγγίζει την παραγωγή 2.200εκ φιαλών την ημέρα ενώ το νερό SAMARIA έχει αποσπάσει 13 διεθνή βραβεία ποιότητας και γεύσης.

The post Χανιά | Φωτοβολταϊκά 1 MW στη σκεπή της ΕΤΑΝΑΠ – Από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στην Κρήτη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα