Χανιά | Εβδομάδα εξελίξεων για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: «Ναι» ή «Όχι» στην συμφωνία Βάμβουκα – Καμμένου;

Ενημέρωση αλλά και αποφάσεις σχετικά με την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων θα φέρει αυτή η εβδομάδα με τον Δήμαρχο να γνωστοποιεί τις λεπτομέρειες της πρότασής του ΥΕΘΑ και την τοπική κοινωνία να καλείται να τοποθετηθεί.

Οι ανακοινώσεις του κ. Βάμβουκα προς τα Μέσα Ενημέρωσης, αναμένονται στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης ενώ την Τετάρτη στις 12, ο Δήμαρχος θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων, στους οποίους θα παρουσιάσει το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται

και η τελική τοποθέτηση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων που συνεδριάζει στις 3:30 το μεσημέρι της Παρασκευής με δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη, την πρόταση παραχώρησης. Άλλωστε, μόλις στην προηγούμενη συνεδρίασή του, το συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση για διεκδίκηση του 100% της έκτασης του στρατοπέδου και εισήγηση προς τους μελετητές του ΓΠΣ να χαρακτηριστεί ο χώρος ως «χώρος πρασίνου» χωρίς να αποκλείεται η ανέγερση κτηρίων για κοινωφελείς σκοπούς, όπως σχολείων, παιδικών σταθμών, κέντρου κοινότητας, περιβαλλοντικού κέντρου κλπ.

Πάντως, το κίνημα πολιτών για την διεκδίκηση του στρατοπέδου αναμένεται να καθορίσει απόψε την στάση του πάνω στην συγκεκριμένη πρόταση του Δημάρχου που αφορά ενοικίαση του συνόλου της έκτασης για 99 χρόνια με ετήσιο ενοίκιο της τάξεως των 80.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα του ΤΕΕ τμήματος Δυτικής Κρήτης, στην οδό Νεάρχου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συντονισμού δράσης για την διεκδίκηση του στρατοπέδου, ενώ όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές, θα ξεκινήσει και συλλογή υπογραφών.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα