Χανιά | Εργαστήρι δημιουργικής γραφής με τον Χρήστο Τσαντή

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής στα Χανιά με τίτλο «Με τα φτερά των βιβλίων πετάμε ψηλά και ταξιδεύουμε», πρώτη συνάντηση: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, στις 6 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο koukoubook.

Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής, οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς και το βιβλιοπωλείο Koukoubook διοργανώνουν και φέτος: Λέσχη Ανάγνωσης και Δημιουργικής

Γραφής, με τον Χρήστο Τσαντή.

Τα βιβλία είναι σαν τα νησιά. Δείχνουν απομονωμένα, μα φαίνονται έτσι μόνο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, γιατί αν κοιτάξεις κάτω από αυτήν, θα δεις τις πολύπλοκες και ισχυρές διασυνδέσεις τους στο διάβα του χρόνου. Σαν ξεχωριστές βουνοκορφές πάνω από το νερό, που συνδέονται όμως με αμέτρητα φυσικά και γεωλογικά νήματα στον πυθμένα και στη βάση τους.

Με τα φτερά των βιβλίων πετάμε ψηλά και ταξιδεύουμε ενώ, άλλοτε, με το οξυγόνο που μας έδωσαν, αντέχουμε σε βαθιές καταδύσεις. Προσεγγίζουμε, λοιπόν, την έννοια της δημιουργικής γραφής, όχι ως ένα σύνολο από άκαμπτους κανόνες, σαν «οδηγίες προς ναυτιλλομένους», αλλά ως μία συνεχή διαδικασία αλληλεπίδρασης.

Η Δημιουργική Γραφή, προϋποθέτει την Δημιουργική Ανάγνωση, την απελευθέρωση της φαντασίας, τον μετασχηματισμό.

Ο συμβολικός κόσμος συγκροτεί την ανθρώπινη κουλτούρα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο γραπτός λόγος, ο μύθος, η αφήγηση, το παραμύθι συνθέτουν μία κατάθεση στο θησαυροφυλάκιο της συλλογικής-κοινωνικής μνήμης. Με αυτή την αφετηρία συνεχίζουμε και φέτος, με έναν καινούργιο κύκλο, τη Λέσχη Ανάγνωσης – Δημιουργικής Γραφής.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
6983 091058
28210 – 57790

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα