Χανιά | Επιτέλους… Δήμος και Ποδηλάτρεις συμφώνησαν! «Η βλακεία είναι ανίκητη!»

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς ενάντια στο Δήμο Χανίων και συγκεκριμένες βολές προς το Δήμαρχο, η συλλογικότητα της πολής «Ποδηλάτρεις» με ανακοίνωσή της κάνει έναν άτυπο απολογισμό των δράσεων της και ρίχνει την των «κακώς κειμένων» όσων αφορά στην ποδηλατοδρόμηση προς πάσα υπεύθυνο από όλες τις δημοτικές αρχές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση από τους «Ποδηλάτρεις»:

«Το φεγγάρι των επικίνδυνων αποστολών ήταν η πανσέληνος («φεγγάρι στην ρόδα» δηλαδή) του Μαΐου 2017. Φέτος «έπεσε» Πέμπτη, αλλά αυτό δεν πτόησε τους ποδηλάτες και

τις ποδηλάτισσες της πόλης μας από το να θυμίσουν σε όλους ότι: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ-ΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΟΡΥΒΟΙ-ΕΣ, ΚΕΦΑΤΟΙ-ΕΣ, ΓΡΗΓΟΡΟΙ–ΕΣ, ΟΜΟΡΦΟΙ–ΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ.

Χωράμε παντού, μπορούμε να πάμε παντού, να περπατάμε και να φλερτάρουμε με το ποδήλατο στο χέρι. Το μόνο που δεν μπορούμε (ακόμα) είναι να φτιάξουμε εμείς οιποδηλάτες/τισσες ποδηλατόδρομους, να αδειάσουμε τους δρόμους από τους πανταχού παρκαρισμένους, να σηκώσουμε τους ασυνείδητους από τα πεζοδρόμια, τις διαβάσεις και τις πλατείες.

Ούτε μπορούμε να κάνουμε την δουλειά αυτών που υποτίθεται ελέγχουν αν χωράει ένα καρότσι να περάσει στην Νταλιάνη (αλλά ούτε χωράει, ούτε ελέγχουν) κι ας το ψήφισαν ως κανονισμό. Φαίνεται άλλωστε πως για άλλη μια φορά εξυπηρετήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και πως ο νέος κανονισμός δεν ισχύει για κάποιους εκλεκτούς. Αυτό που μπορούμε όμως είναι να τα δείξουμε όλα αυτά, όπως έγινε από τους εκατοντάδες ποδηλάτες στην πανσέληνο του φετινού Μαΐου με τις δράσεις:

στους τραπεζόδρομους, εκεί που φράκαραν τα καρότσιαστους δρόμους και τα πεζοδρόμια, εκεί που εμποδίζονταν οι πεζοί
Πιστεύουμε ότι έχεις λάβει το μήνυμα, Δήμαρχε των Χανίων; Μπα! Όχι! Όχι πια!Όταν ηγείσαι μιας πόλης με κίνημα όπως οι ποδηΛάτρεις που έχει 12 χρόνια παρουσίας, μαζεύει 100άδες άτομα και, κυρίως, έχει την θέληση και τις ιδέες να συμβάλλει στην βελτίωση του κυκλοφοριακού και ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΣΟΥΌταν είσαι δήμαρχος στην πόλη των πολλών τροχαίων ατυχημάτων και δεν κάνεις κάτι ΠΡΑΚΤΙΚΟ και άμεσο για την οδική ασφάλεια εδώ και δυόμιση χρόνιαΌταν απέναντι από το Δημαρχείο σου τα τραπεζοκαθίσματα κλείνουν το πεζοδρόμιο και μπροστά απ το μαγαζί σου τα λεωφορεία φρακάρουν απ τα παρκαρισμέναΌταν οι άλλες πόλεις της περιφέρειας Κρήτης έχουν σαφώς αλλάξει όψη εδώ και χρόνια κι εδώ ακόμα τα ΙΧ παρκάρουν στο ιστορικό λιμάνι

… δεν περιμένουμε πια ΤΙΠΟΤΑ από αυτή τη δημοτική αρχή. Μόνο από τους συμπολίτες μας που σέβονται τον εαυτό τους, τους άλλους ανθρώπους και τον δημόσιο χώρο, μπορούμε να περιμένουμε κάτι. Κάτι μεγάλο ή μικρό. Καθημερινό αλλά ουσιαστικό.

Το Φεγγάρι στη Ρόδα, παιχνίδι πόλης εμπνευσμένο από τον αείμνηστο συμπολίτη μας Γιάννη Κτιστάκη, ξεκίνησε με την ελπίδα να μπολιάσει με φαντασία τους άρχοντες των Χανίων. Εδώ και δέκα χρόνια προσφέρει μια εμπνευσμένη και επιτυχημένη γιορτή πόλης, μια γιορτή που αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες συμπολίτες και που μεταλαμπαδεύτηκε και σε άλλες πόλεις της χώρας. Όμως δεν φαίνεται να μπορεί να διαπεράσει το παχύ στρώμα που προστατεύει τους δημάρχους από την … ικανότητα για φαντασία και την τόλμη για αλλαγές.Θα μπορούσαμε να εγκαταλείψουμε τον αγώνα. Δώδεκα χρόνια τώρα να κατανοήσουμε ότι τα Χανιά επιλέγουν όλο και χειρότερους δημάρχους. Να παραδεχτούμε ότι «η βλακεία είναι ανίκητη». Όμως από τέτοια βλακεία σκοτώνονται άδικα και τραγικά συμπολίτες μας. Από τέτοια βλακεία τα παιδιά μας λαμβάνουν καθημερινά την επικίνδυνη παιδεία του ασυνείδητου οδηγού και του αδιάφορου ή ανίκανου αρμοδίου. Από τέτοια βλακεία κινδυνεύουμε καθημερινά στο δρόμο για την δουλειά ή την ξεκούραση. Από τέτοια βλακεία κινδυνεύουμε να αποβλακωθούμε και οι υπόλοιποι. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τον αγώνα ενάντια στην βλακεία, την αδιαφορία και την ανικανότητα.»Δεν άργησε βέβαια να έρθει απάντηση από τη Δημοτική αρχή που, σε όμοιο κλίμα με την κατταγελτική ανακοίνωση της συλλογικότητας αναφέρει:«Αναφορικά με την ανακοίνωση της συλλογικότητας “Ποδηλάτρεις” επισημαίνεται:
“Θα συμφωνήσουμε ότι “η βλακεία είναι ανίκητη” απ΄ όπου κι αν προέρχεται και το θράσος, θα προσθέταμε, ότι περισσεύει”.»zarpanews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα