Χανιά | Οι σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Αποκορώνου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης | Photos

Οι σπουδαστές από το Δημόσιο ΙΕΚ του δήμου Αποκορώνου για πρώτη φορά επισκέφτηκαν την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι όπου ξεναγήθηκαν κ ενημερώθηκαν για το ίδρυμα.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση για την έννοια του θρησκευτικού προσκυνηματικού τουρισμού, στα πλαίσια του μαθήματος τους «εναλλακτικός τουρισμός» με υπεύθυνη την καθηγήτρια Σοφία Δαμοβολιτη.

Ο πρώτος Εισηγητής ήταν ο διευθυντής της Ο.Α.Κ Δρ Κωσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος καλωσόρισε σε τους σπουδαστές

ενημερώνοντας τους για την δράση της Ακαδημίας και την ιστορία της όπως επίσης, την ουσιαστική σημασία και τον «όρο» του θρησκευτικού τουρισμού .

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο Τζατζάνης Νικόλαος, υπεύθυνος γραφείου Κρήτης Religious Travel Θρησκευτικός Τουρισμός και Προσκυνηματικές Περιηγήσεις», το οποίο ειναι και το μοναδικό ειδικευμένο και καταρτισμένο γραφείο στο είδος του .

Παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες, την προσοχή και τον σεβασμό της ξενάγησης αυτής, ενώ τόνισε το θρησκευτικό και μοναστηριακό πλούτο του νησιού μας, τους λόγους για τους οποίους επιλέγουν οι τουρίστες θρησκευτικά μνημεία, αλλά και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για το μοναστηριακό γεύμα και την μοναστηριακή οινογευσία.

Οι μαθητές φάνηκαν πολύ ενθουσιασμένοι δηλώνοντας ότι είχαν διαφορετική εικόνα στο άκουσμα του θρησκευτικού τουρισμού.

Τέλος υπήρξε καταιγισμός ερωτήσεων στους ομιλητές που μοίρασαν τις εμπειρίες του γραφείου και τους τρόπους ξενάγησης, καταλήγοντας σε μια εποικοδομητική ανάλυση και κουβέντα.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα