Χανιά | Επίσκεψη του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων στο Αστυνομικό Μέγαρο – Διαπιστώθηκαν άθλιες συνθήκες στα κρατητήρια

Νέα επίσημη προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποίησε στις 11/03/2022 κλιμάκιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, αυτή τη φορά στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και στα κρατητήρια αυτού. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κος Χρήστος Πραματευτάκης καθώς και τα μέλη της επιτροπής Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Δ. Σ.Χ., Άννα Αμανάκη, Εμμανουήλ Τραχαλάκης και Αριστομένης Τζεβελέκος, επισκέφθησαν τον αναπληρωτή αστυνομικό διευθυντή κο Μαστραντωνάκη, ο οποίος αυτές τις μέρες αναπληρώνει

τον ταξίαρχο κο Λυμπινάκη.

Ο ανωτέρω αναπληρωτής διευθυντής υποδέχτηκε τον Πρόεδρο και τους εκπρόσωπους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση για διαδικαστικά θέματα μεταγωγής κρατουμένων, έλαβε χώρα ξενάγηση στα κρατητήρια των προσωρινά κρατουμένων του Αστυνομικού Μεγάρου.

Εκεί μετά λύπης διαπιστώθηκε η υφισταμένη  επί 28 έτη ύπαρξη αθλίων και απαράδεκτων συνθηκών στους χώρους κράτησης και στα κελιά των κρατουμένων, τα οποία σημειωτέον βρίσκονται στον υπόγειο όροφο του κτηρίου του Αστυνομικού Μεγάρου, με ο, τι αυτό συνεπάγεται από απόψεως συνθηκών υγιεινής των κρατουμένων.

Κρίνεται εξαιρετικά επείγον να γίνει άμεση προσπάθεια επίλυσης των σημαντικών αυτών προβλημάτων που επικρατούν,δεδομένου (εκτός των άλλων) του γεγονότος ότι υπάρχουν κρατούμενοι που περνάνε στα κρατητήρια μέχρι και 6 μήνες.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων θα παρακολουθεί στενά και ανεξάρτητα, όπως άλλωστε κάνει τόσα χρόνια, τις συνθήκες αυτές προσδοκώντας στην συνεργασία της Διεύθυνσης της Αστυνομίας για την επίλυση των τόσο σημαντικών προβλημάτων και επιπλέον δεσμεύεται να ενεργήσει τα δέοντα προκειμένου να διευθετηθεί η κατάσταση το ταχύτερο δυνατόν.

Τέλος αξίζει να προστεθεί ότι ο Δ. Σ. Χ. έχει επισημάνει πολλές φορές σε βάθος χρόνων τα προβλήματα αυτά, χωρίς επίλυση μέχρι σήμερα. Ευχή όλων είναι αι ότι εφεξής θα αλλάξουν τα πράγματα.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Επίσκεψη| Επίσκεψη του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων στο Αστυνομικό Μέγαρο – Διαπιστώθηκαν άθλιες συνθήκες στα κρατητήρια appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα