Επίσκεψη Προέδρου ΕΟΔΥ Καθηγητή Παιδιατρικής κ Θεοκλή Ζαούτη και συνεργατών του στις δομές Φιλοξενίας Προσφύγων της Π.E. Σερρών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη του Προέδρου του ΕΟΔΥ Καθηγητή Παιδιατρικής κ Θεοκλή Ζαούτη και συνεργατών του στις δομές Φιλοξενίας Προσφύγων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, στην δομή προσωρινής φιλοξενίας της Σιντικής, αλλά και στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, όπου θα μεταφέρονται πρόσφυγες προερχόμενοι από την Ουκρανία και αιτούνται φιλοξενίας.

Σκοπός της επίσκεψης είναι ο συντονισμός των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία

της υγείας αυτών και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα δημόσιας υγείας αν απαιτηθεί. Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ είχε μια σύντομη συνάντηση στον Προμαχώνα με τον πρόξενο της Ουκρανίας στην Ελλάδα. Συνομίλησαν για την υγειονομική βοήθεια που προσφέρει ο ΕΟΔΥ και κατά την είσοδο των Ουκρανών μεταναστών αλλά και στις δομές φιλοξενίας.

Ο ΕΟΔΥ ακολουθώντας το επιχειρησιακό πλάνο του Υπουργείου Υγείας υλοποιεί πρόγραμμα προστασίας της Δημόσιας Υγείας λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα.

The post Επίσκεψη Προέδρου ΕΟΔΥ Καθηγητή Παιδιατρικής κ Θεοκλή Ζαούτη και συνεργατών του στις δομές Φιλοξενίας Προσφύγων της Π.E. Σερρών appeared first on Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα