Χανιά | Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για επισκευές σε δρόμους του Δήμου Αποκορώνου

Εγκρίθηκε η δέσμευση του ποσού πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ ( 500.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., σε βάρος του ενάριθμου έργου 2014ΣΕ57100004 της ΣΑΕ571 του Π.Δ.Ε. διάθεσης ισόποσης πίστωσης και μετάβασής της στον Δήμο Αποκορώνου Π.Ε.Χανίων για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή οδικού δικτύου Δήμου Αποκορώνου», Α’ φάση, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ( ΑΔΑ: ΩΙ2Γ465ΧΘΞ-ΛΥ2).
Το έργο θα περιλαμβάνει τις επόμενες εργασίες σε τμήματα του οδικού δικτύου του Δήμου Αποκορώνου :

Αποκατάσταση οδοστρώματος

οδών και ειδικότερα :

• Επισκευή – αποκατάσταση τοπικών φθορών ασφαλτοτάπητα (επούλωση λάκκων και τοπικών καθιζήσεων), με καθαρισμό, κατασκευή εξυγιαντικής στρώσης υπόβασης και βάσης όπου απαιτείται και ασφαλτόστρωση με χρήση ασφαλτομίγματος.

• Επισκευή – αποκατάσταση φθορών και καθιζήσεων οδοστρώματος, σε μικρά τμήματα ή ζώνες, με καθαρισμό, κατασκευή εξυγιαντικής στρώσης υπόβασης και βάσης όπου απαιτείται και κατασκευή νέου ασφαλτικού τάπητα. Σε περίπτωση πολλών λάκκων, ρηγματώσεων ή αποσάθρωσης του οδοστρώματος σε κοντινή απόσταση, προβλέπεται η κατασκευή τοπικά μίας στρώσης ασφαλτοτάπητα τύπου συνδετικής (ισοπεδωτικής) στρώσης, συμπυκνωμένου πάχους 0,05m, αφού προηγηθεί ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη ενώ όπου απαιτείται προβλέπεται η κατασκευή πρώτα μιας ασφαλτικής συνδετικής στρώσης μεταβλητού πάχους.

• Κατά τόπους μικροεκσκαφές (βάθους μικρότερου των 30 εκατοστών) ή αποξέσεις (φρεζάρισμα), για την εξομάλυνση του καταστρώματος.

• Όπου απαιτείται κατασκευή στρώσης υπόβασης και βάσης οδοστρώματος.

• Για τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους : όπου απαιτείται κατασκευή ασφαλτικής εξομαλυντικής στρώσης και ασφαλτική προεπάλειψη, ασφαλτόστρωση με στρώση κυκλοφορίας, πάχους 5 εκατοστών.

• Για τους τσιμεντοστρωμένους δρόμους : επένδυση με σκυρόδεμα πάχους 10 εκατοστών, ενισχυμένου με δομικό πλέγμα.Αποκατάσταση επενδεδυμένων τάφρων απορροής ομβρίων, ή κατασκευή νέων όπου απαιτείται.

Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων, για την ασφαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία οχημάτων μεταξύ των οικισμών αλλά και προς το Εθνικό Οδικό Δίκτυο.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών ,κ. Γεώργιο Καραγιάννη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Δήμου που κατατέθηκε από τον ίδιο τον δήμαρχο κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα τον προηγούμενο μήνα καθώς επίσης και την Βουλευτή Νομού Χανίων κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για την μεσολάβησή της.

Επίσης ο κ.Κουκιανάκης τόνισε ότι αυτή είναι η α’ φάση και ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να φέρνουμε χρήματα για ένα ασφαλέστερο οδικό δίκτυο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Εγκρίθηκε| Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για επισκευές σε δρόμους του Δήμου Αποκορώνου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα