Χανιά | Δημόσια διαβούλευση του σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων του δήμου Αποκορώνου

Με τις διατάξεις του ν. 4710/2020 (ΦΕΚ 142/2020, τεύχος Α’) και συγκεκριμένα του άρθρου 17 αυτού, ορίζεται υποχρεωτική η εκπόνηση από όλους τους δήμους της επικράτειας ενός Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) με το οποίο οι δήμοι θα προγραμματίζουν τη χωροθέτηση επαρκούς αριθμού κανονικής ή υψηλής ισχύος δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Η/Ο και θέσεων στάθμευσης Η/Ο εντός των διοικητικών τους ορίων.

Σε εφαρμογή του νόμου έχει εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 4380/2020, τεύχος Β’) με την οποία καθορίζονται οι τεχνικές οδηγίες για την εκπόνηση και έγκριση των ΣΦΗΟ,

σύμφωνα με τις οποίες ορίζεται, κατά τη διαδικασία σύνταξης του σχεδίου, στάδιο διαβούλευσης. Στο στάδιο αυτό γίνεται η διαβούλευση του πρώτου σταδίου του ΣΦΗΟ το οποίο και αποτελείται από δύο τμήματα: την Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης – Χαρτογράφηση της Περιοχής Παρέμβασης και την Χωροθέτηση σημείων επαναφόρτισης και θέσεων στάθμευσης Η/Ο – Σενάρια ανάπτυξης δικτύου σημείων επαναφόρτισης Η/Ο.

Κατά τη φάση της διαβούλευσης θα συλλεχθούν κρίσεις για το προτεινόμενο σχέδιο, προτάσεις, παρατηρήσεις, διορθωτικές ενέργειες, κλπ. ώστε αυτές να αξιολογηθούν από την ομάδα έργου που συντάσσει το σχέδιο σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας που έχει συστήσει ο δήμος για την εποπτεία της σύνταξης του σχεδίου και να ληφθούν υπόψη στην έκθεση διαβούλευσης που θα συνταχθεί και στην ολοκλήρωση του φακέλου του ΣΦΗΟ.

Στο πλαίσιο αυτό o δήμος Αποκορώνου καλεί τους κατοίκους και επαγγελματίες του δήμου να αφιερώσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για να ανατρέξουν στην δημοτική ιστοσελίδα apokoronas.gov.gr, στο twitter του δήμου (twitter.com/apokoronou) και στο facebook (facebook.com/dimos.apokoronou) τα δύο τμήματα του πρώτου σταδίου εκπόνησης του σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Αποκορώνου και τους παρακαλούμε να στείλουν έως και 18/3/2022 μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) στο info@apokoronas.gov.gr, μέσω twitter ή και στο facebook, τις όποιες ερωτήσεις, διευκρινήσεις, κρίσεις, παρατηρήσεις, συμπληρώσεις, διορθώσεις ή προτάσεις που κρίνουν απαραίτητες.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Δημόσια| Δημόσια διαβούλευση του σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων του δήμου Αποκορώνου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα