Χανιά | «Διαρροή πετρελαίου στο Ενετικό Λιμάνι»; Προετοιμασία και άσκηση για το χειρότερο σενάριο | Photos

Στην οργάνωση και εκτέλεση τόσο θεωρητικής εκπαίδευσης όσο και πρακτικής άσκησης αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στον Ενετικό Λιμένα των Χανίων, προχωρά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, σήμερα και αύριο.

Αυτά που απαιτούνται είναι «σχέδιο, εξοπλισμός, εκπαίδευση και άσκηση» όπως τόνισε ο εισηγητής του θεωρητικού μαθήματος, Γεώργιος Πάσχος από την «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος» σε στελέχη που θα εμπλακούν στην αντιμετώπιση ενός πιθανού ατυχήματος. Ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους εκτίμησε πως τα Χανιά

είναι σε σχετικά καλό επιχειρησιακό επίπεδο και πως με σωστή εκπαίδευση και τον κατάλληλο εξοπλισμό, αυτός ο βαθμός ετοιμότητας μπορεί να βελτιωθεί. Όπως επεσήμανε οι πιθανότητες να συμβεί ατύχημα μέσα στο λιμάνι των Χανίων είναι πολύ περιορισμένες. Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, στις μέρες μας, καταγράφονται πολύ πιο λίγα ατυχήματα αλλά πολύ πιο σοβαρά σε σχέση με 30 χρόνια πριν.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Σοφία Κοτσιφάκη, τόνισε: «Εκπαιδευόμαστε για μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης που θα αφορά θαλάσσια ρύπανση. Τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουμε, τον εξοπλισμό που θα πρέπει να έχουμε και την τεχνολογική κατάρτιση. Πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι για κάποια κακιά στιγμή. Το ΔΛΤ κατέχει τον εξοπλισμό εδώ και δύο χρόνια σε αποθήκη στο Ενετικό Λιμάνι και έχουμε μια έμπειρη ομάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει έναν πιθανό κίνδυνο».

Η εκπαίδευση συνεχίζεται αύριο Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 11.00, με πρακτική άσκηση στο Ενετικό Λιμάνι.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα