Χανιά | Δεσμεύτηκε πως δεν θα χαθεί ούτε στρέμμα καλλιεργήσιμης γης με τους δασικούς χάρτες ο Τσιρώνης

Απαντήσεις στα ζητήματα που του έθεσαν εκπρόσωποι αγροτικών φορέων των Χανίων, επιχείρησε να δώσει κατά την διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στην Αγυιά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.

Ο κ. Τσιρώνης, κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, από την πλευρά του αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα λύσουν οι δασικοί χάρτες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως δεν πρόκειται

να χαθεί ούτε ένα στρέμμα είτε καλλιεργήσιμων εκτάσεων είτε εκτάσεων βόσκησης.

Τόνισε χαρακτηριστικά, πως στόχος είναι η αύξηση των βοσκήσιμων γαιών απ΄ όπου μπορεί να προκύψει και μεγάλη μείωση στις εισαγόμενες ζωοτροφές.

Στον υπουργό τέθηκαν επίσης τα προβλήματα των παράνομων ελληνοποιήσεων, με τον ίδιο να σημειώνει, πως η νέα νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει την αναγραφή είτε πρόκειται για γαλακτοκομικά προϊόντα, είτε για κρέατα της χώρας προέλευσης.

Στον Αναπληρωτή Υπουργό επίσης τέθηκαν ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι, οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών, ελαιοπαραγωγοί αρκετές ομάδες παραγωγών, καθώς και το πρόβλημα που υπάρχει με την λειτουργία του σφαγείου που διαχειρίζεται ο συνεταιρισμός κρεοπωλών.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα