Περδίκης: Ο ΥΠΟΙΚ να τηρήσει δέσμευσή του για Ταμ.Προνοίας

Τα κόμματα οφείλουν να επανέλθουν στη δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ενώπιον της Βουλής για πλήρη αποκατάσταση των Ταμείων Προνοίας και να ζητήσουν τήρηση των υπεσχημένων, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη, στη Βουλή,

με την ηγεσία της ΕΤΥΚ, ο κ. Περδίκης ανέφερε πως το Κίνημα υποστηρίζει το αίτημα για πλήρη αποκατάσταση των Ταμείων Προνοίας.

Πρόσθεσε ότι η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι μη ικανοποιητική, για αυτό και απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητά όπως τηρηθεί η γραπτή δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών για πλήρη αποκατάσταση των Ταμείων Προνοίας μετά την έξοδο από το μνημόνιο. «Τα κόμματα οφείλουν να επανέλθουν», συνέχισε, προσθέτοντας ότι είναι θέμα αξιοπιστίας και ζήτημα ζωής για 1400 εργαζόμενους.

Ο Γ.Γ. της ΕΤΥΚ Χρίστος Παναγίδης είπε πως κατά τη συνάντηση της ηγεσίας της συντεχνίας με την ηγεσία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, συζητήθηκε η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για Ταμεία Προνοίας. Ο κ. Παναγίδης είπε πως το 2013, 1400 άνθρωποι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Κύπρου, που πίστεψαν στις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και αποχώρησαν από την εργασία τους, δικαιολογημένα νιώθουν ότι έχουν ξεγελαστεί με τον χειρότερο τρόπο και ανέφερε πως η απόφαση αυτή συνιστά πλήγμα στον ιερό θεσμό των Ταμείων Προνοίας.

Είπε πως τα Ταμεία Προνοίας κουρεύτηκαν από το πρώτο σεντ χωρίς να αναγνωριστούν τα πλεονεκτήματα των καταθετών για διασφάλιση των πρώτων 100.000 ευρώ και του συμψηφισμού με τα δάνεια.

Ο Γ.Γ. της ΕΤΥΚ απηύθυνε έκκληση στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη συγκεκριμένη απόφαση, αποκαθιστώντας το αίσθημα δικαίου και την εμπιστοσύνη στον ιερό θεσμό των Ταμείων Προνοίας και προς την ίδια την Κυβέρνηση.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα