Χανιά | Χωρίς νερό από χθες ο Άνω Σταλός – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι, τι απαντάει η ΔΕΥΑΧ

ΣτηνΧανιά | καταγγελία ότι από το βράδυ της Τρίτης, περίπου από τις 20:00, η περιοχή του Άνω Σταλού έχει μείνει χωρίς νερό προχώρησε στο zarpanews.gr κάτοικος της περιοχής. Η κα Μαρία Τόσκα, η οποία μένει στον Άνω Σταλό, δήλωσε αγανακτισμένη και επισήμανε ότι, παρόλο που υπήρξε παρέμβαση από τη ΔΕΥΑΧ, το νερό δεν είχε επανέλθει ακόμα και το απόγευμα της Τετάρτης.

“Έκαναν επισκευές και έδωσαν νερό στην Αγία Μαρίνα – βέβαια το νερό ήταν βρώμικο, αλλά τουλάχιστον εμφανίστηκε. Αλλά στον Άνω Σταλό δεν έχουμε νερό ακόμα και τώρα. Ζουν άνθρωποι εδώ, υπάρχουν

καταλύματα, ηλικιωμένοι. Έχουμε καύσωνα και δεν έχουμε νερό. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια κατάσταση. Αν δεν επισκευαστεί η βλάβη, εγώ είμαι έτοιμη να φτάσω στον εισαγγελέα“, ανέφερε η κα Τόσκα.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τη ΔΕΥΑΧ και, σύμφωνα με τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της επιχείρησης, Μανώλη Κασαπάκη, υπήρξαν δύο βλάβες, με τα συνεργεία να εργάζονται για την επισκευή της δεύτερης:

“Αρχικά, χθες το απόγευμα εξαιτίας εργασιών καθαρισμού ρέματος που γίνονταν στην περιοχή, έσπασε το εξαεριστικό που τροφοδοτεί τις δεξαμενές του Σταλού. Το επισκευάσαμε, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, οι δεξαμενές είχαν αδειάσει και οι σωλήνες πήραν αέρα. Καταφέραμε να δώσουμε νερό στον Κάτω Σταλό αλλά υπήρξε νέα βλάβη σε σωλήνα που δίνει νερό στον Άνω Σταλό, ο οποίος έσπασε, πιθανότατα ακριβώς επειδή είχε πάρει αέρα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν έχει νερό. Τελικά εντοπίσαμε τη βλάβη σε χωράφι κοντά σε ρέμα και εργαζόμαστε για την αποκατάσταση.”

Ο κ. Κασαπάκης δήλωσε ακόμα ότι έχει σταλεί να βοηθήσει και συνεργείο που έκανε άλλες εργασίες στο Ακρωτήρι. Είπε ακόμα πως κανείς δεν θα φύγει αν δεν επισκευαστεί η βλάβη.

Όσο για τον χρόνο που μπορεί να χρειαστεί, ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΧ ανέφερε ότι εντός της ημέρας η βλάβη θα πρέπει να έχει αποκατασταθεί. 

zarpanews.gr

The post Χανιά | Χωρίς νερό από χθες ο Άνω Σταλός – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι, τι απαντάει η ΔΕΥΑΧ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα