Χανιά | Αυτοί είναι οι 5 βαρυποινίτες που απέδρασαν και αναζητούνται | Photos

| Photos

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της Κρήτης για τον εντοπισμό και την σύλληψη των πέντε βαρυποινιτών που κατάφεραν να αποδράσουν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων (Δείτε ΕΔΩ). Οι κρατούμενοι κατάφεραν να διαφύγουν από από την τουαλέτα των κρατητηρίων χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Η απόδραση των βαρυποινιτών σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Οι πέντε κρατούμενοι –

σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες – κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα που βρίσκονται στο παράθυρο από την τουαλέτα των κρατητηρίων. Πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο ότι για να καταφέρουν να διευρύνουν το άνοιγμα και να βγουν έξω έσπασαν… και τμήμα του τοίχου!

Οι δραπέτες είναι πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και Πακιστάν, που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα για να οδηγηθούν στις φυλακές της Αγυιάς. Και οι πέντε έχουν πολλές υποθέσεις στο ενεργητικό τους, είναι βαρυποινίτες, ενώ οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης “ξεσκονίζουν” ένα φορτηγάκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή στις Σίσσες Μυλοποτάμου (Δείτε ΕΔΩ)

Οι πέντε ποινικοί – σύμφωνα με πληροφορίες – είναι:

Ένας 34χρονος Πακιστανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίες.Ένας 43χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν μέλος της σπείρας των ένοπλων ληστών που «χτυπούσαν» σπίτια στην Αττική και συμμετείχε σε ληστεία μετά φόνου. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια.Ένας 29χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.Ένας 34χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.Ένας 32χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ληστεία.

Τα ερωτήματα
Οι πέντε κρατούμενοι, βρίσκονταν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων από μεταγωγή από φυλακές της Αθήνας και αναμενόταν να μεταφερθούν στο κατάστημα κράτησης στην Αγιά. Επειδή όμως το Σαββατοκύριακο οι γραμματείες των φυλακών ήταν κλειστές θα έπρεπε να παραμείνουν στα κρατητήρια στα Χανιά | Αυτοίμέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Τα κρατητήρια στα οποία βρίσκονταν οι πέντε βαρυποινίτες – σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά – βρίσκονται στο πρώτο υπόγειο του κτιρίου. Πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο ότι για να καταφέρουν να αποδράσουν -με κάποιο τρόπο- έκοψαν κάγκελα από ένα μικρό παράθυρο και έσπασαν τμήμα του τοίχου για να διευρύνουν το άνοιγμα και να βγουν έξω.

Εύλογα λοιπόν προκύπτουν τα εξής δύο βασικά ερωτήματα:

Γιατί αποφασίστηκε να γίνει η μεταγωγή βαρυποινιτών Σαββατοκύριακο αφού στις φυλακές στην Αγιά δεν δέχονται εισαγωγές κρατουμένων αυτές τις ημέρες;Πώς είναι δυνατόν να μην έγιναν αντιληπτοί μέσα στη νύχτα (που λογικά επικρατεί ησυχία) αφού φέρονται να έκοψαν ακόμα και κάγκελα;

The post Χανιά | Αυτοί είναι οι 5 βαρυποινίτες που απέδρασαν και αναζητούνται | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά | Αυτοί, | Photos,chania | aftoi, | Photos