Χανιά | To Κ.Η.Φ.Α ΑΜΕΑ. ξεκίνησε και πάλι τις εργασίες στο νέο του κτίριο | Photos

Μετά από έξι χρόνια που οι εργασίες είχαν μπει στον πάγο, το κτίριο του Κ.Η.Φ.Α ΑΜΕΑ. παίρνει σάρκα και οστά και προχωρά κανονικά, με τους εργολάβους να δουλεύουν πυρετωδώς.

Το κτίριο του Κ.Η.Φ.Α ΑΜΕΑ., όπως αναφέρει η πρόεδρος Νίκη Βελεγράκη, χτίστηκε το 2009 ωστόσο το 2011 οι εργασίες σταμάτησαν καθώς, έγιναν προσπάθειες για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. «Πλέον, μόνο νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, και έτσι ξεκινήσαμε

με όσα χρήματα είχαμε από τις δωρεές του κόσμου, τις 19.000 ευρώ που πήραμε από το Santa Run, μας έχει δοθεί ένα ποσό των 8.000 ευρώ από την Αμερική από το Σύλλογο «Αμάλθεια», και έτσι αρχίσαμε πάλι από το μηδέν. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, οι Χανιώτες έχουν φτιάξει αυτό το κτίριο, έχει γίνει με δωρεές των Χανιωτών και από ότι φαίνεται πάλι θα ολοκληρωθεί χάρη στην στήριξη των συμπολιτών μας».

Παράλληλα, όπως τόνισε η κ. Βελεγράκη, ενώ το κτίριο είναι σε καλή κατάσταση, έχει υποστεί αρκετές φθορές, από το άτομα που έβρισκαν εκεί καταφύγιο, με αποτέλεσμα, να έχουν καταστραφεί ακριβά πράγματα που φυλάσσονταν στην αποθήκη, έχουν ξηλωθεί όλα τα καλώδια, η αυλή είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος, και έχουν καεί ηλεκτρικά κρεβάτια, μία δωρεά από την Ολλανδία.
Τέλος, μεγάλο είναι το πρόβλημα με τις καλαμιές που έχουν πνίξει κυριολεκτικά την πίσω και την πλαϊνή πλευρά του κτιρίου, και οι οποίες αν δεν απομακρυνθούν, μπορεί να είναι επικίνδυνες σε ενδεχόμενη πυρκαγιά.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα