Παρί: Καταβάλλει τα 222 εκατ. ευρώ για Νεϊμάρ αλλά η ισπανική λίγκα δεν τα δέχεται

H Παρί Σεν Ζερμέν κατέθεσε επιταγή με τα 222 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τη ρήτρα αποδέσμευσης του Νεϊμάρ από τη Μπαρτσελόνα για τη μεταγραφή του στη γαλλική ομάδα, όμως η ισπανική λίγκα δεν δέχεται το ποσό διότι παραβιάζει το financial fair play.

Ο δικηγόρος Χουάν Γκρέπο, συνοδευόμενος από δύο άλλους δύο, έφτασε σήμερα 3/8 το πρωί στην έδρα της La Liga για λογαριασμό του

Νεϊμάρ, προκειμένου να καταθέσουν το ποσό της ρήτρας καταγγελίας του διάσημου Βραζιλιάνου. Ωστόσο, η καταβολή της ρήτρας δεν έγινε αποδεκτή όπως είχε προειδοποιήσει ο πρόεδρος των επαγγελματικών συλλόγων της Ισπανίας.

Χθες o πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τα χρήματα της Παρί καταγγέλλοντας αθέμιτο ανταγωνισμό, αποσταθεροποίηση και οικονομικό ντόπινγκ και αποκαλύπτοντας ότι είναι ήδη έτοιμη επιστολή καταγγελίας προς κορυφαίες ευρωπαϊκές αρχές.

«Η καταγγελία είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί στην UEFA, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δικαστήριο της Ελβετίας, που έχει διεθνή δικαιοδοσία. Βασικά, αυτό που καταγγέλλουμε είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Σχετικά με την Παρί Σ.Ζ, είναι ένα σαφές παράδειγμα οικονομικού ντόπινγκ. Οι λογαριασμοί της Παρί ΣΖ, δείχνουν ότι έχει εμπορικά έσοδα περισσότερα από Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δηλαδή η αξία της είναι υψηλότερη από αυτές τις δύο ομάδες. Λοιπόν, αυτό είναι κάτι το αδύνατο.

Όχι, δεν θα δεχτούμε τα χρήματα για την ρήτρα από ένα σύλλογο όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, που χωρίς να ανήκει στην La Liga, θέλει να ασκήσει το δικαίωμα του οργανισμού μας, και ακόμα περισσότερο όταν αυτή η ομάδα θέλει να σπάσει κανόνες και νόμους. Τους κανόνες της UEFA και του «financial fair play» και τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ανταγωνισμού στην Ελβετία. Θα ήταν αντιφατικό να δεχτούμε αυτή την πληρωμή».

Η αρνητική απάντηση της La Liga δεν σημαίνει όμως ότι μπλοκάρει τη μεταγραφή, αφού την τελευταία λέξη την έχει η UEFA, καθώς αυτή αποφασίζει αν τηρείται ή όχι το financial fair play.

Keywords
Τυχαία Θέματα