Χανιά | 15 χρόνια σε ομηρεία οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Για ομηρεία την οποία υφίστανται εδώ και 15 χρόνια, έκαναν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που σήμερα το μεσημέρι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Χανίων, στο πλαίσιο πανελλαδικής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Στην συνάντηση που είχαν, με τον Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Μιχάλη Βλαχάκη, παρουσία της προέδρου των εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού κας Αθηνάς Γιαννουλάκη

επισημάνθηκε μεταξύ άλλων πως οι εργαζόμενοι του προγράμματος εδώ και 15 χρόνια «είναι ξεκρέμαστοι σε ότι αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα».

Τονίσθηκε πως αίτημα των εργαζομένων είναι να πάψει αυτή η κατάσταση και ζητούν ειδικότερα, τη θεσμική κατοχύρωση του προγράμματος, τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και την καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν διορισθεί με μοριοδότηση ΑΣΕΠ, ενώ όπως έχει αποδειχθεί εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μιχάλης Βλαχάκης από την πλευρά του ανέφερε ότι το αίτημα των εργαζομένων είναι δίκαιο καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ σημείωσε επίσης πως η προσφορά τους σε μια ευπαθή ομάδα του πληθυσμού είναι πολύ σημαντική.

Τόνισε τέλος πως η παρούσα δημοτική αρχή θεωρεί πως η συγκεκριμένη προσφορά πρέπει να παρέχεται δωρεάν και διαβεβαίωσε τους εργαζομένους πως ακόμα και να σταματήσει η χρηματοδότηση του προγράμματος ο δήμος Χανίων μπορεί και οφείλει να διατηρήσει τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα