Χανιά | 14 εκχιονιστικά επιχειρούν σε Κεραμειά και Θέρισο – Το χιόνι ξεπερνά τους 70 πόντους

14 μηχανήματα από τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια συνδράμουν στις χιονισμένες περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Κεραμειών και Θερίσου στα Χανιά.

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στα ορεινά χωριά των Χανίων και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, δήλωσε στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, Γιάννης Νικηφοράκης. Το πρωί, το μοναδικό χωριό που είχε αποκλειστεί ήταν ο Μαδαρός στους Κάμπους Κεραμειών, ωστόσο όπως

είπε ο κ. Νικηφοράκης, το μηχάνημα θα έφτανε και εκεί.

«Το θετικό είναι ότι η κακοκαιρία δεν έπληξε όλο τον Δήμο Χανίων. Περιορίστηκε στα ορεινά και ημιορεινά. Είναι περίπουΧανιά | 14 -15 μηχανήματα στη δημοτική κοινότητα Κεραμειών και Θερίσου, κάθε χωριό έχει από ένα δυο μηχανήματα. Στο Θέρισο ο δρόμος έχει ανοίξει και τώρα γίνεται προσπάθεια να συνδεθεί με τη Δρακώνα Κεραμειών, αλλά είναι πολύ το χιόνι.»

Θέρισο, Δρακώνα και Κάμπους το χιόνι ξεπερνά τους 70 πόντους, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το  έργο των μηχανημάτων, τα οποία προσπαθούν να ανοίξουν το δρόμο.

Την ίδια ώρα, ο κ. Νικηφοράκης συστήνει στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν τη σωματική τους ακεραιότητα: «Να κάτσει ο κόσμος στο σπίτι του. Δε χρειάζονται άσκοπες μετακινήσεις για τα χιόνια, γιατί βάζει σε κίνδυνο και την προσωπική του ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα δυσχεραίνει και το έργο της πολιτικής προστασίας. Το χιόνι απ’ ότι φαίνεται θα μείνει εδώ και μια εβδομάδα στα Κεραμειά, άρα θα το ευχαριστηθούμε καλύτερα τις επόμενες μέρες με ασφάλεια, όπως πρέπει.»

Ο Δήμος Χανίων βρίσκεται επί ποδός, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς», όπως επεσήμανε ο κ. Νικηφοράκης: «Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Χανίων σε άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια έχει αυτή τη στιγμή τα χωριά όλα ανοιχτά. Τα μηχανήματα θα συνεχίζουν να εκχιονίζουν ως το απόγευμα, ως το βράδυ και δε θα υπάρχει κάποιο σπίτι που να μην έχει πρόσβαση για ώρα ανάγκης.»

Σύμφωνα με τον κ. Νικηφοράκη σήμερα δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Δήμου Χανίων: «Τα μεσάνυχτα προέκυψε μια βλάβη στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου, ωστόσο αποκαταστάθηκε εντός δυο ωρών. Στα Κεραμειά αυτή τη στιγμή ρεύμα έχουν παντού.»

zarpanews.gr

The post Χανιά | 14 εκχιονιστικά επιχειρούν σε Κεραμειά και Θέρισο – Το χιόνι ξεπερνά τους 70 πόντους appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα