Αποκάλυψη για το ναυάγιο στη Λέσβο: Τούρκοι ψαράδες συνόδευαν τους μετανάστες

Τουρκική συμμετοχή φέρονται να αποκάλυψαν οι διασωθέντες του ναυαγίου στη Λέσβο, κατά τις καταθέσεις τους στο Λιμενικό.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύφθηκε από τους μετανάστες που διασώθηκαν, τουρκικά αλιευτικά σκάφη συνόδευαν τη βάρκα των μεταναστών από τη στιγμή που ξεκίνησε από το Αϊβαλί μέχρι να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Αν οι πληροφορίες αληθεύουν, επιβεβαιώνεται περίτρανα για άλλη μια φορά η προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό ζήτημα και να πιέσει τα

σύνορα της Ελλάδας.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός τηε τραγωδίας είναι 18 νεκροί, ενώ σήμερα – δύο ημέρες μετά το ναυάγιο – αναφέρθηκε πως εντοπίστηκαν ακόμη τρεις άνθρωποι, με τους διαδωθέντες να ανέρχονται πλέον στους 28. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος με τους μετανάστες στη Λέσβο βυθίστηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στη Θερμή, ενώ στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι που έφταναν τα 7 μποφόρ. Δεκάδες άτομα είχαν αναχωρήσει από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί.

H παρουσία, κατά τη διάρκεια της νύχτας, τουρκικών αλιευτικών κοντά στην περιοχή του ναυαγίου στη Λέσβο.

Εντωμεταξύ, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και στα Κύθηρα, όπου σημειώθηκε κι εκεί ναυάγιο σε σκάφος με 100 επιβάτες, καθώς η θάλασσα παραμένει φουρτουνιασμένη και δυσκολεύει το έργο του Λιμενικού. Ένας από τους διασωθέντες, φέρεται να είναι ο διακινητής, ο οποίος συνελήφθη επί τόπου.

ieidiseis.gr

The post Αποκάλυψη για το ναυάγιο στη Λέσβο: Τούρκοι ψαράδες συνόδευαν τους μετανάστες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποκάλυψη, Λέσβο, Τούρκοι,apokalypsi, lesvo, tourkoi