Θερινός κινηματογράφος: Το «διαμάντι» της πόλης – Η «καρδιά» της Ευρώπης για τρεις μέρες στα Χανιά | Video + Photos

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου, το 11ο Ετήσιο Συμβουλευτικό Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης στα Χανιά (δείτε ΕΔΩ).

Η τελετή λήξης έλαβε χώρα στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», ενώ στόχος του Forum

ήταν η αναζήτηση νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από τον πολιτισμό και την δικτύωση μεταξύ τοπόσημων.

«Για τρεις ημέρες η καρδιά της Ευρώπης χτύπησε εδώ στα Χανιά» είπε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, που έδωσε το παρόν στην αποψινή τελετή. Συμπλήρωσε επίσης, ότι αυτό το θετικό μήνυμα του Forum είναι κάτι που έχει ανάγκη η Ευρώπη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε στην απήχηση του συμβουλίου αυτού κι ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την άψογη, όπως τόνισε, συνεργασία τους. «Ο θερινός κινηματογράφος, δίπλα από το ιστορικό καφέ “Κήπος” είναι ο αρχαιότερος εν λειτουργία στον κόσμος» είπε ο δήμαρχος ολοκληρώνοντας.



Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, μίλησε για την αποψινή τελετή λέγοντας, πως δόθηκε η ευκαιρία στα Χανιά και την Κρήτη να γνωρίσουν φορείς και ανθρώπους του πολιτισμού από όλη την Ευρώπη. «Επειδή έχω μιλήσει με τους συνέδρους, θεωρώ ότι είναι όλοι ευχαριστημένοι και σε επίπεδο Forum αλλά και για την φιλοξενία. Ο πολιτισμός είναι ένα μεγάλο ατού για την Κρήτη και μπορούμε να επενδύσουμε εκεί» τόνισε ο κ. Καλογερής.



Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης σημείωσε πως 400 προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη βρίσκονται στα Χανιά. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πρεσβευτές των Χανίων φεύγοντας από εδώ» είπε ο ίδιος και προσέθεσε ότι μετά την λήξη της τελετής έξω από το θέατρο θα υπάρχουν εδέσματα του τόπου, ώστε οι ίδιοι να δοκιμάσουν τις γεύσεις της πόλης μας.



Δείτε φωτογραφίες από την τελετή λήξης:

zarpanews.gr

The post Θερινός κινηματογράφος: Το «διαμάντι» της πόλης – Η «καρδιά» της Ευρώπης για τρεις μέρες στα Χανιά | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θερινός, Ευρώπης, Χανιά | Video + Photos,therinos, evropis, chania | Video + Photos