Άνοιξε η αυλαία για τις Πανελλαδικές στα Γενικά Λύκεια – Τι λένε μαθητές των Χανίων για τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων της χώρας.

Το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι μαθητές αφορούσε την ιστορία και τις ιστορικές γνώσεις και τα κείμενα στα οποία εξετάστηκαν ήταν της Κικής Δημουλά, του Ραϋμόνδου Αλβανού και του Θανάση Βαλτινού. (δείτε τα θέματα ΕΔΩ).

Στα Χανιά

οι μαθητές σε γενικές γραμμές το θέμα το χαρακτήρισαν μεταξύ των αναμενόμενων, αν και οι περισσότεροι περίμεναν κάτι που να αφορά τον πολιτισμό.

Τα παιδιά βρήκαν τα θέματα κατανοητά και τα κείμενα εύκολα χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας όπου και οι μαθητές που δεν είχαν προετοιμαστεί τόσο καλά, μπορούσαν να τα αναπτύξουν.

Χαρακτηριστικά ο Αντώνης δηλώνει ότι το θέμα ήταν αρκετά εύκολα για κάποιον που είχε διαβάσει, με εξαίρεση την έκθεση τα υπόλοιπα θέματα ήταν εύκολα. Ένας όχι και τόσο καλά προετοιμασμένος μαθητής δε θα μπορούσε να γράψει.

Ο Παύλος δεν δυσκολεύτηκε τόσο στα πρώτα δύο ζητήματα, ενώ βρήκε αρκετά εύκολο και το κομμάτι της έκθεσης. Τα θέματα ήταν για όσους είχαν προετοιμαστεί καλά, ενώ ανέφερε πως για τον ίδιο το θέμα δεν ήταν αναμενόμενο.

Η Κατερίνα περίμενε να πέσει το θέμα της παράδοσης, βρίσκοντας το σχετικά δύσκολο, ενώ σε ό, τι αφορά τη θεωρία, ήταν κάτι αναμενόμενο.


Η Ελένη θεωρεί ότι το θέμα ήταν αναμενόμενο καθώς βρισκόταν εντός των θεμάτων που θεωρούσαν σημαντικό, αλλά το βρήκε μέτριας δυσκολίας.

Ο Νίκος είναι ικανοποιημένος από την απόδοσή του, ενώ κι ο ίδιος χαρακτήρισε το θέμα ως αναμενόμενο. Το θέμα όπως αναφέρει ήταν για καλά προετοιμασμένους αλλά τα κείμενα τα οποία έπρεπε να αναπτύξουν ήταν κατανοητά και μπορούσαν να βοηθήσουν τον μαθητή.


Ο Κωνσταντίνος βρήκε εύκολα τα θέματα, χωρίς όμως αυτό που έπεσε να το θεωρεί αναμενόμενο, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο και κάποιος που δεν είχε διαβάσει μπορούσε να το αναπτύξει


Από τη μεριά του ο Απόστολος είπε ότι τα θέματα ήταν πιο εύκολα απ’ ότι περίμεναν, διατυπωμένα με σαφήνεια, αν και αγχωμένος μετά από δύο δύσκολα χρόνια λόγω κορονοϊού:

zarpanews.gr

The post Άνοιξε η αυλαία για τις Πανελλαδικές στα Γενικά Λύκεια – Τι λένε μαθητές των Χανίων για τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα