Ανοικτά σήμερα Κυριακή 17 Ιανουαρίου τα σούπερ μάρκετ – Δείτε το ωράριο στα ΣΥΝΚΑ

Παρά την πανδημία και τα κλειστά καταστήματα μετά από σχετική απόφαση των αρχών, η νομοθεσία επιτρέπεται σε σούπερ μάρκετ και μαγαζιά να είναι ανοιχτά ορισμένες Κυριακές του 2021.

Σε ό,τι αφορά βέβαια τα καταστήματα, για να λειτουργήσουν θα πρέπει λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση να «ανάψουν» πράσινο φως για άρση των περιοριστικών μέτρων και άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με τον νόμο 4177/2013 προβλέπεται προαιρετική λειτουργιά των καταστημάτων τις παρακάτω Κυριακές:

Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη κάθε τακτικής εκπτωτικής
περιόδου. Εάν η πρώτη Κυριακή «πέφτει» επίσημη αργία, τότε η δυνατότητα μετατίθεται για την επόμενη Κυριακή.Τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.Την Κυριακή των Βαΐων.Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, που καθορίζονται με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, σύμφωνα με την περ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου 15 του παρόντος. Στις περιφερειακές ενότητες, στις οποίες η ως άνω απόφαση δεν έχει εκδοθεί, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Σε περίπτωση, που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.
Οι τακτικές εκπτώσεις διαρκούν:Από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουάριου (11 Ιανουαρίου – 28 Φεβρουαρίου).Από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου (5 Ιουλίου – 31 Αυγούστου).

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις (με βάση τον νόμο) διαρκούν:

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου (1-15 Μαΐου).
Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου (1-15 Νοεμβρίου).
Οι Κυριακές με ανοιχτά σούπερ μάρκετ και καταστήματα
Ως εκ τούτου ανοιχτά θα μπορούν να είναι τα καταστήματα στις:

17 Ιανουαρίου25 Απριλίου3 Μαΐου (εάν πραγματοποιηθούν ενδιάμεσες εκπτώσεις)19 Ιουλίου

Επίσης:

7 Νοεμβρίου (εάν πραγματοποιηθούν ενδιάμεσες εκπτώσεις)12 Δεκεμβρίου19 Δεκεμβρίου

Το σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ στους Αγίους Αποστόλους θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί  έως τις 6 το απόγευμα.

Τα καταστήματα ΣΥΝΚΑ στην Γογονή, στην Κισάμου, στα Κουνουπιδιάνα και στο Καστέλι θα είναι ανοικτα από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

The post Ανοικτά σήμερα Κυριακή 17 Ιανουαρίου τα σούπερ μάρκετ – Δείτε το ωράριο στα ΣΥΝΚΑ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
κυριακη 17 ιανουαριου σουπερ μαρκετ
Τυχαία Θέματα