Άνοιγμα καταστημάτων σε ζώνες εξετάζει η κυβέρνηση

Το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου αναμένεται να εξετάσει η κυβέρνηση, καθώς πλησιάζουμε στις 7 Ιανουαρίου, ημερομηνία μέχρι την οποία έχουν λάβει παράταση τα ισχύοντα μέτρα για τον κορονοϊό, περιλαμβανομένου του lockdown.

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε απόψε, μιλώντας στον Τ/Σ BlueSky, πως η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της για το ενδεχόμενο να

ανοίξει η αγορά σε συνεργασία με την Επιτροπή των ειδικών, τοποθετώντας τη σχετική κρίσιμη σύσκεψη στις 5 Ιανουαρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση του Βασίλη Σκουρή, πρόσθεσε πως θα συζητηθεί ενδεχομένως και το άνοιγμα των καταστημάτων ανά γεωγραφικές ζώνες, σενάριο στο οποίο οι επιβαρυμένες περιοχές θα δουν κατεβασμένα ρολά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συγκριτικά με όσες έχουν καλύτερη επιδημιολογική εικόνα.

Από την άλλη, όταν το πάνελ αναφέρθηκε στην εστίαση, ο υπουργός δήλωσε πως είναι νωρίς για εκτιμήσεις ως προς το άνοιγμα των εστιατορίων και μπαρ.

Τις πρώτες μέρες του πρώτου μήνα του 2021, πάντως, οι επιστήμονες θα έχουν στη διάθεση τους στοιχεία για το αν οι γιορτές επηρέασαν αρνητικά το ιικό φορτίο της χώρας, και σε ποιους νομούς, όπως εξήγησε.

Σημειώνεται πως μέχρι τώρα το εμπόριο λειτουργεί κατά ένα πολύ μικρό μέρος του σε φυσικά καταστήματα (βιβλιοπωλεία), με τις αγορές των πολιτών να γίνονται μέσω της μεθόδου click away (εξαιρούνται οι περιοχές της Δυτ. Αττικής και της Κοζάνης όπου επιβλήθηκε «ολικό» lockdown).

Υπενθυμίζεται, δε, πως κατά το παραπάνω διάστημα οι λοιμωξιολόγοι καλούνται να τοποθετηθούν και για το άνοιγμα των σχολείων, με την Υπουργό Παιδείας να σημειώνει στις πρόσφατες τοποθετήσεις της πως στόχος παραμένει η επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις 7 Ιανουαρίου.

Κατά πληροφορίες του iEidiseis, το τελευταίο αυτό θέμα δεν έχει ακόμη συζητηθεί στην Επιτροπή, τα μέλη της οποίας προβληματίζονται για το ενδεχόμενο η νέα χρονιά να «μπει» με αύξηση κρουσμάτων ή συνεχιζόμενη πίεση του ΕΣΥ, παράγοντες που η πολιτεία θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν, πριν από οποιοδήποτε άνοιγμα.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε πρόσφατα πως αν δεν τηρηθούν τα υφιστάμενα μέτρα τα Χριστούγεννα, θα ακολουθήσει αυστηροποίηση των περιορισμών και όχι χαλάρωση.

The post Άνοιγμα καταστημάτων σε ζώνες εξετάζει η κυβέρνηση appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα