Άννα Ντουντουνάκη: Το χρυσό κορίτσι της ελληνικής κολύμβησης μιλά για όλα στο zarpanews.gr

Το «χρυσό κορίτσι» της ελληνικής κολύμβησης, η Άννα Ντουντουνάκη, μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και την Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, για την αθλητικής της πορεία, τον επόμενο στόχο της, το επάγγελμα της δικηγόρου, αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

«Επόμενος στόχος είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που γίνεται στην Αλεξανδρούπολη, στις 17-19 Φεβρουαρίου. Ο στόχος είναι ουσιαστικά να ξεκουραστώ, καθώς πέρυσι ήταν μια πολύ φορτωμένη

χρονιά και επειδή απείχα για 1,5 μήνα το καλοκαίρι, δεν θα ήμουν έτοιμη για την Ολυμπιακή πρόκριση, για το Παγκόσμιο».

Οι αθλητικές στιγμές που δε θα ξεχάσει ποτέ

«Σίγουρα είναι αρκετές. Θα έλεγα σίγουρα την πρώτη φορά που πήρα πρόκριση για την Ολυμπιάδα το 2016. Είναι νομίζω το όνειρο κάθε αθλητή. Ήταν η πρώτη φορά που βίωνα τόσο έντονα συναισθήματα. Όσο κι αν το περιμένεις, ή το σχεδιάζεις, είναι τελείως διαφορετικό να συμβαίνει πραγματικά. Μετέπειτα θα έλεγα το χρυσό, στο Πανευρωπαϊκό της Βουδαπέστης. Ήταν και οι δύο, δύο στιγμές που τις έζησα πολύ έντονα. Από τις στιγμές που η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία».

Οι δυσκολίες του πρωταθλητισμού

«Υπάρχουν σίγουρα δυσκολίες, ειδικά όταν είσαι κοπέλα, που υπάρχουν και κάποια χρονοδιαγράμματα στο μυαλό του κόσμου. Το σίγουρο είναι ότι δε μπορείς να βιοπορίζεσαι από αυτό, οπότε πρέπει να υπάρχει κάποιος συνδυασμός, είτε με τις σπουδές, είτε με την δουλειά αργότερα».

Το επάγγελμα της δικηγόρου

«Δεν ασκώ το επάγγελμα της δικηγόρου. Μόνο κάποια καλοκαίρια πήγαινα με την μαμά μου στα δικαστήρια, αλλά δεν έχω τον χρόνο να δουλεύω παράλληλα. Επειδή ακριβώς δεν θέλω να μείνει στην άκρη, γιατί ό,τι αφήνεις σε αφήνει κι αυτό, έχω ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια ένα διδακτορικό, για να μπορέσω να κρατήσω επαφή με το επάγγελμα μέσα από το διάβασμα. Δεν είναι εύκολο. Με την προπόνηση και το διάβασμα, μαζεύονται αρκετά, αλλά μου προσφέρει μια προσωπική ικανοποίηση όλο αυτό και το θεωρώ πολύ βοηθητικό που τα κάνω παράλληλα. Θα ένιωθα και άσχημα να έχω κάνει τόση προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια και να την άφηνα να ξεχαστεί».

Τα προβλήματα στο άθλημα της κολύμβησης

«Το βασικότερο πρόβλημα είναι οι υποδομές. Ειδικά για τα Χανιά, που το έχω ζήσει κιόλας, χρειάζονται δραστικές αλλαγές για να γίνει το κολυμβητήριο ξανά λειτουργικό. Ο αθλητισμός είναι μέρος της παιδείας και θα έπρεπε να δίνονται μεγαλύτερες επιχορηγήσεις σε αυτό το κομμάτι. Ειδικά το κολύμπι, θεωρώ ότι είναι πολύ βασικό, να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρά να κολυμπάνε».

Προβάλλεται η κολύμβηση όσο πρέπει;

«Σίγουρα η προβολή δεν είναι αντίστοιχη με άλλα αθλήματα. Δεν την επιζητάμε και δεν κάνουμε το άθλημα μας γι’ αυτό, αλλά μέσα από αυτό θα έπρεπε να προβάλλονται υγιή πρότυπα και μια όμορφη πλευρά της κοινωνίας μας. Όσο περισσότερο προβάλλεται, τόσο περισσότερο το μαθαίνει ο κόσμος και τόσο περισσότερο ενδιαφέρεται κι εκείνος. Ειδικά για την κολύμβηση, ένα άθλημα που είναι στην καθημερινότητά μας, αφού η Ελλάδα βρέχεται από θάλασσα παντού, ένα άθλημα με τους λιγότερους τραυματισμούς, θα έπρεπε να είχε περισσότερη σημασία για τον κόσμο».

Η Άννα σε μερικά χρόνια…

«Σε μερικά χρόνια θα ήθελα να έχω εξελίξει το επάγγελμά μου, να έχω αρχίσει να ασχολούμαι με αυτό και να είμαι καλή σε αυτό που κάνω. Έχω στο μυαλό μου να κάνω οικογένεια».

Η βία κι οι καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού

«Σε όλους τους τομείς της ζωή μας υπάρχουν δυσάρεστα περιστατικά. Σίγουρα δε θα έπρεπε, πάντα όμως θα υπάρχουν. Από τη στιγμή που υπάρχουν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προφυλασσόμαστε απ’ αυτά, οι γονείς να προσπαθούν να προστατεύουν τα παιδιά τους όσο μπορούν και να μιλάνε».

zarpanews.gr

The post Άννα Ντουντουνάκη: Το χρυσό κορίτσι της ελληνικής κολύμβησης μιλά για όλα στο zarpanews.gr appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα