Αλλάζει ο καιρός από το απόγευμα στα Χανιά – Πώς θα επηρεάσει η κακοκαιρία την Κρήτη – Η πρόγνωση του Κώστα Λαγουβάρδου

«Γρήγορο πέρασμα» της κακοκαιρίας από την Κρήτη

Αλλάζει από το απόγευμα το σκηνικό του καιρού στα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη, με τους νοτιάδες να κυριαρχούν ενώ αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Η κακοκαιρία Ilina δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο το νησί ωστόσο το πέρασμά της προβλέπεται να είναι

σύντομο. Για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου και μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος.

«Αυτές τις ημέρες έχουμε νοτιάδες οπότε και υψηλότερες θερμοκρασίες. Στα βόρεια Χανιά είναι ήδη στους 24-25 βαθμούς, σε αυτά τα επίπεδα με ισχυρούς νοτιάδες θα κυλήσει η σημερινή μέρα. Κατά τόπους θα έχουμε έντονα φαινόμενα και σήμερα και αύριο».

Βροχές από το απόγευμα της Δευτέρας 

Βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στην Δυτική Κρήτη.

«Το μέτωπο το οποίο θα κυριαρχήσει σε ολόκληρη την χώρα, θα δώσει αρκετά έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές και της ηπειρωτικής χώρας. Θα έλεγα ότι η κακοκαιρία θα κάνει ένα γρήγορο πέρασμα από την Κρήτη από τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες και μετά. Θα επηρεάσει και την πόλη των Χανίων», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λαγουβάρδος.

Τρίτη 4 Απριλίου με βροχές διαρκείας

Για αύριο Τρίτη, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Λαγουβάρδος, προβλέπονται βροχές διαρκείας και στροφή των ανέμων σε δυτικές διευθύνσεις ενώ όλη η εβδομάδα θα κυλήσει χωρίς ιδιαίτερη ζέστη.

«Θα έχουμε βροχές σε αρκετά σημεία του νησιού με μεγαλύτερη διάρκεια. Η πιο βροχερή ημέρα της εβδομάδας με διάρκεια θα είναι η Τρίτη».

Οι άνεμοι προβλέπεται να εξασθενήσουν προς το τέλος αυτής της εβδομάδας.

«Οι πιο ψυχρές μάζες που έχουμε πάνω από την περιοχή μας θα έχουν ως αποτέλεσμα οι μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν 18 έως 20 βαθμούς. Θα είμαστε όλη την εβδομάδα λίγο χαμηλότερα για την εποχή θερμοκρασίες με εξαίρεση την σημερινή ημέρα(Δευτέρα).Με τις θερμοκρασιακές διακυμάνσεις θα πάμε ως το τέλος της εβδομάδας, χωρίς πολλή ζέστη. Δεν φαίνεται προς το παρόν να υπάρχει κάτι ιδιαίτερα ζεστό τις επόμενες ημέρες».

zarpanews.gr

The post Αλλάζει ο καιρός από το απόγευμα στα Χανιά – Πώς θα επηρεάσει η κακοκαιρία την Κρήτη – Η πρόγνωση του Κώστα Λαγουβάρδου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα