Αυξήθηκε το ιικό φορτίο των λυμάτων στα Χανιά – Μειώθηκε στο Ηράκλειο

Ανακοινώθηκαν, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του Γραφείου Περιβαλλοντικής Υγείας του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης,

της Λάρισας, του Βόλου, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Πάτρας και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Πίνακας 2: Ποσοστιαία μεταβολή στη μέση συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 3/2023 σε σχέση με την εβδομάδα 2/2023.

Την εβδομάδα 16 Ιανουαρίου μέχρι 22 Ιανουαρίου 2023, παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 9 μέχρι 15 Ιανουαρίου 2023, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε δύο από τις δέκα (2/10) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε τρεις από τις δέκα (3/10) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε δύο από τις δέκα (2/10) περιοχές.

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (+135%) και στα Χανιά (+31%). Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο Ηράκλειο (-52%), στην Πάτρα (-44%) και στην Αττική (-40%). Σταθεροποίηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο παρατηρήθηκε στη Λάρισα (+4%) και στη Θεσσαλονίκη (-10%).

zarpanews.gr

The post Αυξήθηκε το ιικό φορτίο των λυμάτων στα Χανιά – Μειώθηκε στο Ηράκλειο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα