Αυτά είναι τα εστιατόρια στην Κρήτη που πήραν φέτος Χρυσό Σκούφο | Photos

Σε μία λαμπρή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», απονεμήθηκαν για μία ακόμα χρονιά οι Χρυσοί Σκούφοι.

Πρόκειται για τα μοναδικά ελληνικά βραβεία γαστρονομίας που απονέμονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας από το Αθηνόραμα.

Από την Κρήτη βραβεύτηκαν δύο εστιατόρια, το Calypso και το Ocean

Restaurant και τα δύο στην Ελούντα.

Calypso (Ξενοδοχείο Elounda Penimsula All Suite) Βαθμολογία: 15/20

Σεφ: Jean-charles Metayer , Δημήτρης Κιβωτός

«Μια φίνα και κοσμοπολίτικη κουζίνα επιπέδου, εναρμονισμένη με τη γενικότερη ατμόσφαιρα του resort και διανθισμένη με ελληνικές νότες, διά χειρός του ταλαντούχου Jean-Charles Metayer, σερβίρεται τα τελευταία χρόνια στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο. Εκτός από το, όπως πάντα, εξαιρετικό wine pairing, φέτος εκτιμήσαμε ιδιαίτερα και τα επιδόρπια, με κορυφαία την τρούφα (σε μαρέγκες και παγωτό) με κρέμα espresso και toffee καραμέλας»

Ocean Reastaurant (Daios Cove Luxury Resort) Βαθμολογία: 15,5/20

Σεφ: Δήμος Μπαλόπουλος

Ακόμη υψηλότερες επιδόσεις κατέγραψε φέτος το γαστρονομικό εστιατόριο του «Daios Cove», που ατενίζει τον πριβέ όρμο του πολυτελούς συγκροτήματος. Ο ταλαντούχος Δήμος Μπαλόπουλος παρουσιάζει μια κουζίνα πολύ προσωπική, δημιουργική και σύγχρονη, η οποία χαρίζει αξέχαστα γαστρονομικά στιγμιότυπα, όπως η καραμελωμένη γκασπάτσο με φασόλια σόγιας, το φουαγκρά σε μπέρμπον με αχινό και ζελέ σταφύλι και το ορτύκι με ριζότο σιταριού και ψητά ροδάκινα.

Σημειώνεται ότι ο «Χρυσός Σκούφος» απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα