«Αερομαχίες» στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Στον απόηχο της αιφνιδιαστικής αναχώρησης της Ryanair από το Αεροδρόμιο Χανίων στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και λίγες ημέρες πριν την «πανηγυρική» παρουσίαση των πλάνων από τους νέους διαχειριστές, συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μανώλης Αδοντάκης δέχτηκε τα «πυρά» της παράταξης Σαρρή επειδή διάβασε προς το Σώμα την πρόσκληση της Fraport για την εκδήλωση της επόμενης Πέμπτης, με τον Μηνά Βουλγαρίδη να τον κατηγορεί ότι την διαφημίζει

αφού σπάνια διαβάζει τέτοιες προσκλήσεις στο μικρόφωνο. Πάντως ο κ. Αδοντάκης απάντησε ότι αυτές οι πρακτικές είναι μακρυά από τη λογική του και ότι όλες οι προσκλήσεις διαβάζονται.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος είχε αναφερθεί στο θέμα κατηγορώντας ομάδα πολιτών ότι φέρεται με αντιδημοκρατικό τρόπο, όταν προσπαθεί να παρεμποδίσει την εκδήλωση. «Όποιος θέλει μπορεί να πάει, όποιος δεν θέλει ας μην πάει» σχολίασε, τονίζοντας την ανάγκη για «ρεαλισμό»: Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Fraport έχει την διαχείριση του αεροδρομίου για 40+10 έτη, οπότε με αυτούς θα έχουμε να κάνουμε. Πρέπει λοιπόν να πιέσουμε μεν, να συνεργαστούμε δε» τόνισε. Όσο για το θέμα της Ryanair, ο κ. Βάμβουκας υποστήριξε πως «δεν μπορούμε να κρεμόμαστε από μία εταιρία», προσθέτοντας πως είναι σε εξέλιξη επαφές με άλλες εταιρίες για συνδέσεις των Χανίων με εξωτερικό και ιδιαίτερα με μια Κυπριακή αεροπορική.

Για τις ενέργειές του, τον είχε ρωτήσει η Νάνσυ Αγγελάκη από την παράταξη Σκουλάκη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία για την προσέλκυση άλλων εταιρειών χαμηλού κόστους.

«Ryanair και Fraport είναι δύο παίκτες που ενδιαφέρονται για το κέρδους και δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου. Η μία κλείνει το Αεροδρόμιο τις νύχτες και η άλλη εκβιάζει για περισσότερα χρήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σαρρής ενώ ο Νίκος Παπαντωνάκης κάλεσε τους πολίτες και κυρίως τους φορείς να απέχουν από την εκδήλωση της Fraport.

Keywords
Τυχαία Θέματα