Κρήτη | Εξοπλίζεται το λιμάνι της Σητείας

Το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας ενέκρινε το πρωτόκολλο παραλαβής παρεχόμενων γενικών εργασιών υπηρεσίας για την προμήθεια και τοποθέτηση υλικών εξοπλισμού ΣΑΛΕ για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού 725/2004 ύψους 48.753,70 €.

Όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Αντωνιδάκης, «αφορά το έργο που μόλις ολοκληρώθηκε στο λιμάνι και περιλαμβάνει την περίφραξη του λιμένα, την τοποθέτηση τριών διαφορετικών εισόδων- δύο με μπάρες και φυλάκια, μία με πόρτες και διαγράμμιση για πεζούς, οχήματα

(λεωφορεία ταξί κλπ). «Η εφαρμογή του Σχεδίου Ασφαλείας είναι προϋπόθεση για την κρουαζιέρα -ζητείται από τις εταιρίες κρουαζιέρας- προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια και έλεγχος σε ένα λιμάνι, για να προσεγγίσουν τα κρουαζιερόπλοια». Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Αντωνιδάκης, καταγράφεται ενδιαφέρον και βάσει πληροφόρησης από πρακτορείο, πιθανόν φέτος να αφιχθούν στο λιμάνι της Σητείας τρία κρουαζιερόπλοια εταιρίας κυπριακών συμφερόντων.

Πρόκειται, όπως ειπώθηκε, επιπρόσθετα για ένα μέρος ολοκλήρωσης του ΣΑΛΕ, περίφραξη, φυλάκια, μπάρες κλπ. Το συγκεκριμένο έργο έχει ολοκληρωθεί και σε επόμενη φάση το Ταμείο έχει ζητήσει χρηματοδότηση από το Υπουργείο ύψους περίπου 650.000, που περιλαμβάνει επιπλέον φωτισμό για όλο το λιμάνι, κάμερες ασφαλείας, μηχανισμό ελέγχου κλπ. «Στόχος είναι η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έχουμε καταθέσει το ενδιαφέρον μας, τον συνολικό προϋπολογισμό και θα πρέπει να καταθέσουμε μέχρι τον Μάιο αναλυτική πρόταση. Εάν δεν καταφέρουμε να χρηματοδοτηθούμε θα πρέπει να προχωρήσουμε με μικρότερο προϋπολογισμό από χρήματα του Λιμενικού Ταμείου».

Πηγή: anatolh.com

Keywords
Τυχαία Θέματα