Αδειάζουν χωρίς να κλείνουν σχολεία και τμήματα στα Χανιά: 20 νέα κρούσματα κορονοϊού μόνο σήμερα

Μεγαλώνει η ανησυχία στα Χανιά για την διασπορά του κορονοϊού στην σχολική κοινότητα που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Μόνο σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr σε δημοτικά και νηπιαγωγεία δηλώθηκαν 15 κρούσματα, από τα οποία 14 σε μαθητές και 1 σε εκπαιδευτικό. 

Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χθες και σήμερα δηλώθηκαν 10 κρούσματα, πέντε κάθε μέρα, τα οποία αφορούν μαθητές τεσσάρων τμημάτων.

Μόνο σε γυμνάσια και λύκεια, τα καταγεγραμμένα κρούσματα από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα

φτάνουν τα 99!

Στο μεταξύ, από φόβο και ανησυχία πάρα πολλοί γονείς πλέον κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι, με αποτέλεσμα τμήματα με επιβεβαιωμένα κρούσματα να αδειάζουν από μαθητές χωρίς όμως να κλείνουν καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, για να κλείσει τμήμα θα πρέπει να νοσήσει το 50%+ 1 των μαθητών.

Έτσι, δεκάδες παιδιά οδηγούνται εκ των πραγμάτων εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας χωρίς να παρακολουθούν μαθήματα ούτε δια ζώσης ούτε με τηλεκπαίδευση και χωρίς φυσικά να πρόκειται για παιδιά από οικογένειες αρνητών.

zarpanews.gr

The post Αδειάζουν χωρίς να κλείνουν σχολεία και τμήματα στα Χανιά: 20 νέα κρούσματα κορονοϊού μόνο σήμερα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αδειάζουν, Χανιά,adeiazoun, chania