Xωρίς την στήριξη των Χανιωτών δεν θα υπήρχε ο “Ορίζοντας”- Παραμένει δίπλα στους καρκινοπαθείς ο σύλλογος

Δεκαοκτώ χρόνια προσφοράς στην κοινωνία των Χανίων, στις οικογένειες και τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο, μετρά ο Σύλλογος «Ορίζοντας». Και τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει πράξη, χωρίς την σημαντική στήριξη των Χανιωτών.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, η κοινωνική λειτουργός του «Ορίζοντα», Ρούλα Δρακάκη μιλώντας στο Zarpa Radio 89.6, στους Άννα Παπακωνσταντίνου και τον Γιώργο Κολομπάκη με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά

του παιδικού καρκίνου.

Σήμερα, ο σύλλογος στηρίζει 8 οικογένειες στα Χανιά.

«Αυτή τη περίοδο, σε επίπεδο οικονομικής ενίσχυσης, φιλοξενία στα σπίτια του Συλλόγου, ο Ορίζοντας στηρίζει 8 οικογένειες. Βέβαια, αυτός ο αριθμός αλλάζει αναλόγως τις ανάγκες και τις ηλικίες» είπε η κα Δρακάκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, το 15% των ασθενών που στηρίζει ο Ορίζοντας, είναι παιδιά ηλικίας έως 18 ετών. «Δεν είναι ένα ασήμαντο ποσοστό, όμως και πάλι θα πω ότι το σημαντικό είναι ότι σχεδόν όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται και πάνε καλά» επεσήμανε.

«Όλοι οι Χανιώτες έχουμε γίνει μία τεράστια αγκαλιά αγάπης και προσφοράς για τις οικογένειες των παιδιών που δοκιμάζονται καθημερινά, δίνουν την δική τους μάχη για την ζωή. Είμαστε και σήμερα εδώ για να δώσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να υπάρχει αλλά μπορεί και να νικηθεί. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση, όταν βλέπουμε τα παιδιά που στηρίζει ο Ορίζοντας να μεγαλώνουν, να ονειρεύονται, να σπουδάζουν, να κάνουν οικογένεια. Το πιο σημαντικό για εμάς και τους εθελοντές μας» είπε χαρακτηριστικά η κα Δρακάκη.

Πως βοηθά ο σύλλογος Ορίζοντας τις οικογένειες

«Ο σύλλογος βοηθά με θεραπείες, χειρουργικές επεμβάσεις που είτε δεν καλύπτονται από τα ταμεία ή πρέπει να γίνουν άμεσα, όταν δεν μπορούμε να περιμένουνε στην αναμονή οι μικροί ασθενείς για κάποιο δημόσιο νοσοκομείο.

Επίσης, με την βοήθεια της ΑΝΕΚ εξασφαλίζουμε δωρεάν μετακινήσεις για τις οικογένειες που πρέπει να επισκεφθούν τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.

Κάποιες οικογένειες μάλιστα, χρειάζονται να μείνουν μέχρι και δύο χρόνια στην Αθήνα, σε περίπτωση που κάποιο παιδί πρέπει να κάνει μεταμόσχευση. Εξάλλου οι αιματολογικοί καρκίνοι, η λευχαιμία και το λέμφωμα είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό οι παιδικοί καρκίνοι που συναντάμε συνήθως» είπε η κα Δρακάκη

Η πρώτη επαφή του Ορίζοντα με τις οικογένειες

«Πάντα η πρώτη επαφή με τις οικογένειες είναι ιδιαίτερη, είναι μία τεράστια αλλαγή στην ζωή τους. Εκτός από την μεγάλη αγωνία που έχουν υπάρχει η θλίψη, η άρνηση “γιατί να συμβεί σε αυτούς”, όμως τις περισσότερες φορές είναι δυνατή και δίνουν με αξιοπρέπεια των αγώνα τους και είμαστε δίπλα τους σε όλο αυτό» τόνισε.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Χανιωτών

«Χωρίς την σημαντική προσφορά των Χανιωτών, δεν θα μπορούσαμε να είχαμε καταφέρει όλα αυτά που έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα. Από το 2004 έως σήμερα που λειτουργεί ο Ορίζοντας, χρωστάμε τα πάντα στην Χανιώτικη κοινωνία και σε απλούς ιδιώτες, σε τοπικές επιχειρήσεις, ακόμα και σε παιδιά που μπορεί να διοργανώνουν μία μικρή γιορτή στο σχολείο τους και να μαζεύουν χρήματα για τον Ορίζοντα. Αυτό είναι που κάνει την διαφορά και κάνει τον σύλλογό μας αγαπητό στην πόλη μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου, στον αγώνα δρόμου από τον Ορίζοντα για τα παιδιά με καρκίνο.

Σύμφωνα με την κα Ρούλα Δρακάκη «έχουμε ξεπεράσει τις 1.200 συμμετοχές και το σημαντικό είναι ότι συμμετέχει κόσμος και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουμε συμμετοχές και από το εξωτερικό και είναι κάτι που δίνει δύναμη, μας κάνει να συνεχίζουμε και να μην το βάζουμε κάτω, να είμαστε παρόντες σε κάθε δυσκολία» κατέληξε.

Ο αγώνας δρόμου έχει ήδη ξεκινήσει από τις 10 Φεβρουαρίου, με τελετή λήξης στις 20 Φεβρουαρίου 2022. Με την ολοκλήρωση του αγώνα του, κάθε συμμετέχοντας μπορεί να αναρτήσει τη διαδρομή του ή φωτογραφίες από αυτήν, με @orizondas_chania #orizondas #runforkids στα προσωπικά του προφίλ στα social media. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ.

zarpanews.gr

The post Xωρίς την στήριξη των Χανιωτών δεν θα υπήρχε ο “Ορίζοντας”- Παραμένει δίπλα στους καρκινοπαθείς ο σύλλογος appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα