Tι αποκαλύπτει το χρώμα του αυτοκινήτου για τον οδηγό του

Τη δεκαετία του 90 κυριαρχούσαν τα έντονα χρώματα, σήμερα ωστόσο επιλέγουν οι περισσότεροι οδηγοί λευκά, γκρι-ασημί και μαύρα αυτοκίνητα, ενώ ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται επίσης οι γήινες αποχρώσεις.

Τα οχήματα με ανοιχτούς και φωτεινότερους χρωματισμούς εμπλέκονται μάλιστα – σύμφωνα με τις στατιστικές – λιγότερο σε τροχαία ατυχήματα από τα σκουρόχρωμα, επειδή διακρίνονται ευκολότερα και νωρίτερα από μακριά. Πολλοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν πάντως, ότι επιλέγοντας το χρώμα του καινούργιου αυτοκινήτου μας, αποκαλύπτουμε ταυτόχρονα

σημαντικά στοιχεία για τον χαρακτήρα και το οδηγικό στυλ μας. Ας δούμε λοιπόν, το ψυχογράφημα των οδηγών ανάλογα με το χρώμα του αυτοκινήτου τους.

Γκρι-Ασημί

Οι γκρι αποχρώσεις έχουν μεγάλη ζήτηση και περιλαμβάνουν ένα μεγάλο φάσμα από ασημί έως κλασικό γκρι και ανθρακί. Όλες έχουν ως κοινό τόπο τη διακριτικότητα και τη διαχρονική κομψότητα. Όσοι οδηγούν ένα όχημα με γκρι – ασημί απόχρωση δίνουν μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια, άρα τηρούν τον Κ.Ο.Κ. και οδηγούν πολύ προσεκτικά.

Λευκό

Τα λευκά αυτοκίνητα είναι πλέον πολύ της μόδας και οι οδηγοί τους συμπεριφέρονται κατά κανόνα συγκρατημένα και υπεύθυνα. Επίσης αρέσουν στις γυναίκες, οι οποίες είναι –και με τη…βούλα πολλών σχετικών ερευνών- έτσι και αλλιώς πιο συνειδητοποιημένες στο τιμόνι από τους άνδρες οδηγούς.

Μαύρο

Το μαύρο είναι ένα χρώμα εξουσίας, γι αυτό και οι οδηγοί αυτοκινήτων τέτοιων μοντέλων διαθέτουν υψηλή αυτοπεποίθηση, η οποία αγγίζει ορισμένες φορές τα όρια της αυταρχικότητας απέναντι στους άλλους.

Κόκκινο

Το κόκκινο σημαίνει συναγερμό. Ο οδηγός ενός κόκκινου αυτοκινήτου επιδιώκει να ξεχωρίζει με κάθε τρόπο, οπότε έχει μία τάση να οδηγεί γρήγορα και να αντιδρά σε αρκετές περιπτώσεις παρορμητικά.

Καφέ

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων καφέ αποχρώσεων είναι άτομα, που συμπεριφέρονται με άνεση και οικειότητα. Άρα έχουν ένα χαλαρό στυλ οδήγησης, ενώ δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τις νέες τεχνολογίες στον κλάδο της αυτοκίνησης.

Μπλε

Oι κάτοχοι μπλε αυτοκινήτων είναι στην πλειοψηφία τους συνετοί και αυτό αποτυπώνεται και κατά την οδήγηση, όπου συμπεριφέρονται προσεκτικά, ελέγχουν σωστά το περιβάλλον και λειτουργούν προνοητικά.

Πράσινο

Είναι ένα σχετικά σπάνιο χρώμα στα αυτοκίνητα. Οι οδηγοί πράσινων μοντέλων δίνουν έμφαση στο ιδιαίτερο στυλ, ακολουθούν τις τάσεις της μόδας και είναι επικοινωνιακοί και ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Κίτρινο

Οι οδηγοί κίτρινων αυτοκινήτων έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τους κατόχους κόκκινων μοντέλων, καθώς διακρίνονται για τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητά τους. Είναι επίσης αισιόδοξοι άνθρωποι και αγαπούν το σπορ στυλ οδήγησης.

ieidiseis.gr

The post Tι αποκαλύπτει το χρώμα του αυτοκινήτου για τον οδηγό του appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Tι αποκαλύπτει το χρώμα του αυτοκινήτου για τον οδηγό του,