Live η πορεία της κακοκαιρίας Ariel: Νέο δελτίο ΕΜΥ – Ποιες περιοχές «χτυπά» τις επόμενες ώρες

Επικαιροποιημένα προγνωστικά στοιχεία έδωσε η ΕΜΥ για την κακοκαιρία Άριελ το μεσημέρι της Τετάρτης. Από το βράδυ της Τρίτης, τα ισχυρά φαινόμενα πλήττουν αρκετές περιοχές της χώρας και θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο.

Οι μετεωρολόγοι έχουν επισημάνει εδώ και μέρες για τη διήμερη κακοκαιρία που θα φέρει πολύ νερό, ενώ και η Αττική από σήμερα το πρωί έχει βρεθεί στο «πέρασμα» της Άριελ.

Πάντως, ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα φαίνεται πως θα «κορυφωθούν» τα ξημερώματα της Πέμπτης και θα αρχίσουν να εκτονώνονται από αύριο

το μεσημέρι.

Αναλυτικά, το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει:

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «ARIEL», που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Ιταλίας και κινείται αργά ανατολικά βορειοανατολικά, προκαλεί επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα την Τετάρτη (30-11-2022) θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (30-11-2022) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Τι θα γίνει με τα σχολεία αύριο

Με την κακοκαιρία Άριελ όμως να πλήττει εδώ και πολλές ώρες, με πολύ νερό, τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, το επόμενο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τα σχολεία και αν υπάρχει λόγος να μείνουν κλειστά.

Προς το παρόν, πάντως, πηγές από την Πολιτική Προστασία αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη, μένει όμως να φανεί πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Live η πορεία της κακοκαιρίας Άριελ

Μπορείτε να δείτε παρακάτω πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Άριελ τις επόμενες ώρες σε όλη την Ελλάδα:



ieidiseis.gr

The post Live η πορεία της κακοκαιρίας Ariel: Νέο δελτίο ΕΜΥ – Ποιες περιοχές «χτυπά» τις επόμενες ώρες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα